Goncayilmaz Bebeğim 2 hafta sonra 4 aylik olduğunda sunnet olacak eli ayağı çok hareketli olduğu için doktor genel anestezi ile yaparız dedi.fakat bunun için oncesinde mama alırsa 6 saat Anne sütü alırsa 4 saat aç kalması gerekiyormuş ama benim bebeğim mümkün değil o kadar saat aç kalamaz ortalığı yıkar. Bu durum başından geçmiş olan var mi çok endişeliyim tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Nur2021 Goncayilmaz benimki 1 yasina girdi sunnet yaptirmayi dusunuyorum,ve hareketli. Genel anestezimi oluyor bu durumda bizdrde
findikkurdum56 Goncayilmaz merhaba biz genel anestezi ile olduk. 4 aylıkken. Hastaneye bir sürü oyuncak götürdük gezdirdik. Çok huysuzlando ama yapacak bir şey yoktu. Çıktıktan sonra 1 saat sonra emzirdim. Anestezi aldıkları için bizimki çok ağladı. Bazı bebeklere sedasyon veriyorlar. Bizim başka bir işlemde olduğı için direkt uyutmuşlardı. Sizinde öyle olur belki kısa süreli uyutma. Geçmiş olsun
Deletedmom_33 Goncayilmaz 41 günlük yaptırdık. İşleme girmeden 30 dk önce doyurdum. Cerraha götürmüştüm boşluğunuz varsa yaptıralım hemen dedim. 2 saat sonraya ameliyathanede boşluk bulundu yapıldı
Bebegimm1 Goncayilmaz 4 aydan buyuk bebeklere bile lokal yapiliyor yani dönen emekleyen bebeklere. o kadar sure ac nasil dursun ki lokal ile ameliyat 15 dk suruyor yani 15 dk oyalasanz durur bence ben kulagina egilip konusmustum snra mamasini yedirmistim o bitene kadar işlem bitmisti bile bence bi kez daha dusunun derim .ameliyathaneye alan yerle gorusun derim siz yaninda olursaniz kendini guvende hisseder.her bebek ayni degildir ama benmki sadece ignede agladi basindaki doktorlar olsun ben olim dikkatini dagitip konustuk uslu uslu bizi dinledi izledi emzik kullaniyorsa oda iyi oluyor.yani göz acip kapayincaya kadr kisa suruyor işlem.
Eylul05 Nur2021 hayır sakinleştirici iğme yapıyorlar uyutmuyorlar bizde öyle oldu sakinleştirici vuruldu
Egehansmom Benim oğlum da 2,5 aylık , çarşamba günü için gün aldık sünnet olacak. Lokal yapacagız dedi, aç olmasına gerek yok dedi doktor
dnzderin Egehansmom yanınızda neler götüreceksiniz bizimkide yarın olucak orda üşür diye çorap battaniye büyük beden bez fln aldım. Sonra açıkmı bırakmak gerekiyor
YigitAras_moom Egehansmom Hangi ilde yaptiriyosunuz. Ben Zonguldak’tayim ve burda 6 aydan oncr yaptiramayiz dediler bı kaç yerle gorustugumde
Egehansmom dnzderin açıkçası doktor çok detaylı bir işlem değil 15 dkkalık bir işlem dedi. Normal çantasını alıp gideceğim, sonrasında 2 saat müşade altında tutacaklarmış, orada zaten ne derlerse onu yapacagız
Gzmkr Özel bir sebebi mi var genel anestezi için? O aylarda lokal yaparlar çünkü, başka doktorlarla görüştünüz mü?
Goncayilmaz Gzmkr özel bir sebebi yok bize seçim hakkı bile sunmadilar başka doktorla da görüşmedik hamileligimden beri sürekli aynı hastaneye gidiyoruZ ama su açlık olayı beni çok düşündürüyor
Kplnnn Oğlum 3.5 aylık ve çok hareketliydi hala öyle. Local yapıldı 5 kişi birden tuttuk neredeyse aç tok bir şey de demedi doktor ben girmeden doyurmuştum acıkmasın diye hatta saati gelmemişti üzerime kustu bi miktar iğnesi yapıldıktan sonra. Bence başka doktorlara da bi danışın neden genel olsun ki 10 dklık bi işlem
Aynur_Asln Kplnnn sünnetten sonra nasıl Bı yol izlediniz benım oğlum 4 ay 10 gunluk bizde artık yaptırmak istiyoruz hatta cuma günü gıtcez Allah’ı izniyle. Merak ediyorum nasıl bı yol izliyorsunuz zor gecıyomu 21 yaşındayım tek başıma bakıyorum ogluma biraz korku var napacam ne edecem gıbısınden
umut_umut findikkurdum56 Goncayilmaz oğlum 3 aylıkken sünnet ettirdik. Genel anestezi ile oldu. Yavrum açlıktan o kadar ağladı ki…😔 içim parçalandı resmen. Gözlerimin içine bakıp bakıp ağlıyor. Şimdi anlatırken bile kötü oldum:( onunla da bitmiyor. İşlem bittikten sonra uyanırsa en az bir saat daha emziremiyorsunuz. Benim yavrum helak oldu ben akşamı zor ettim. Şimdiki aklım olsa başka bir yerde lokal yaptırırdım.
Eksilimon Goncayilmaz 4 aylıkken devlette genel anestezi yaparız dediler aç kalma saatini duyunca hemen vazgeçtim baska hastanelere gittim bazısı lokal dedi ondada bebeğim çok ağlar içim elvermedi bi hastanedede gaz anestezi yaparız uyku hali gibi olur gazı çekince uyanıcak dediler onu daha uygun gördük o şeklde yaptırdık 8 aylıktı yaptırdıgım zaman memnunda kaldım baska hastanelere sorun yazık o kadar saat asla aç bırakamam 😢
findikkurdum56 Goncayilmaz evet 4 saat aç kaldı. Operasyon sonrasında 1 saat aç kaldı. Sonra emdi sıkıntı olmadı. Ben emziriyorım normalde. Ama ne olur ne olmaz diye sütümü de sağdım orda. Biberonlada hazır ettim. Bu şekilde
findikkurdum56 Goncayilmaz bir de bizim bebeğimizi çok ağlıyor aşırı hareketli bir bebek. Doktor ben onu göze alamam. Genel anestezi yani hafif bir sakinleştirici oluyor onla uyutur yaparız dedi. Mevbur kaldık yani
Egehansmom YigitAras_moom istanbul, bize öyle bişey denmedi 2 yaşa kadar yapılıyor, 2 yaştan sonra sanırım 4 yaşa kadar beklemek gerekiyormuş
Ozgemre Benim oğlan da 5,5 aylık 1 hafta oldu sünnet olalı lokal oldu genel anestezi de sanırım açlık istiyolar biz de öyle bişey denmedi
Anonim11 Goncayilmaz geçen ay 15 aylık bebeğimi yaptırdım gerçekten çok zorladı açlıkla başetmek. Biz kahvaltı yaptık boğazımdan zor geçti😭 ama sonu güzel nasıl iştahla yemişti😄 normalde çok iştahlı değil. Yapacak bir şey yok,babasıyla dönüşümlü oyalayacaksınız. Çabucak kolayca bitsin gitsin inşallah sizin de.
Goncayilmaz Anonim11 size de geçmiş olsun ne guzel atlasmissiniz darisi bizim de basimiza benim bebeğim normalde de çok iştahlı kaç gündür uyku uyuyamıyorum açlıkla nasıl mücadele ederiz diye
findikkurdum56 Sedaekrem evet kısa süreli bir şeymiş. Eskiden balon çekerlermiş ya çocuklar sünnet olsın diye. Bunda da artık tam nasıl oluyor damardan mı yoksa havayla mı bilmiyorum sakinleştirici uyku hali gibi yapılıyor öyle sünnet ediyor hemen bitiyor. Bir de tam uyutma oluyormış. Bizim farklı bir operasyonla berabat yapılacağı için tam uyuttuk dediler.
findikkurdum56 Sedaekrem çocuğun durumuna göre değişiyor sanırım . Eğer durmaz aşırı tepki aşırı korku halindeyse öyle yapıyorlar . Mesela büyük olup uyutulanfa var. Aşırı korkuyor diye 7 yaş mesela. Bebeğin sakinliğime göre karar veriyoruz dedi. İşte telefondan bir şeyler açıyorlarmış dikkatmi dağıtıp hemencecik oluyormış anestezisiz