tazeannecikk2605 Kizlar sozlesmeli personelim devlet dairesinde dogum iznim 28 ağustos da bitiyor 30 günlükte yıllık iznim var bu yıllık iznimi kullanıp biraz çalıştıktan sonra tekrar ücretsiz izne istediğim zaman ayrılabilir miyim? Bebeğim kolik tereddütlerim var bir süre annem bakmayı denicek olmazda isten ayrılırım diye düşündüm ev kredimiz var o olmasa hiç düşünmezdim ama tek maaşla zor olucak malesef bilen biri var mı acaba?
2papatya tazeannecikk2605 ben mesela dediğiniZ gibi yaptım sayılır. Doğum iznim bitince 6 ay ücretsize ayrıldım. Evden çalışma dönemi girince işe döndüm evden çalıştım. Evden çalışma bitince geri ücretsiz aldım. 1 ay önce tamamen döndüm çünkü 2 yıl oldu 🙈
Alasivar tazeannecikk2605 işe başlamadan yıllık izinleriniz bitmesine 1ay kala haber verirseniz ücretsiz izin alabilirsiniz. Ücretsiz izinlerinizi parça parçada alabiliyorsunuz sanırım iş yerinizle görüşün derim. Önce 1-2 ay sonra uzatmalı gibi..
Birannebirogul Evet olur mesela iki ay ücretsize çıktınız sonra ise geri dönersiniz 6 ay sonra tekrar çıkarsınız size kalmış o süre. Ama şöyle mesela doğum izniniz 30 Ağustos da bitti 30 Ağustos 2024 e kdr süreniz var parça parça kullanabilirsiniz
tazeannecikk2605 Birannebirogul yaa süper cok sevindim birde 170 i aradim orasi iş kanununa göre cevap veriyor isveren izin vermeyebilir dedi devlet dairesindede müdürün böyle bir hakkı var mı yani çıkamazsın diye ?
tazeannecikk2605 Birannebirogul siz de sozlesmeli misinz acaba kadrolu durumda farklılık olur mi yani
Birannebirogul Alasivar evet devlette öğretmenim boyle. Eminim yaptım yapan arkadaşlarım var. Ücretsiz izne ayrılıp bı sure sonra geri dönüp bakıcı ile anlasamayip mesela geri ücretsize çıkan vs. Parça parça kullanılıyor. İki yıl içinde ama. Normal izin bittikten sonra. Yönetmenliğe bakabilirsiniz
1Zeynoli tazeannecikk2605 Sözleşmeli personelin ücretsiz izin hakkı var. İstediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Yalnız süreç kadrolu memurlardan farklı işlemekte. Şöyle ki kadrolu memur dilekcesiyle birlikte ücretsiz izne ayrılır. Sözleşmeli personelde ise öncelikle hizmet sözleşmesi feshedilir. Dönüş zamaninizda tekrar sözleşme imzalarsiniz. Kurumlar bu şekilde izne ayrılan personeliyle yeniden hizmet sözleşmesi imzalamaya mecbur. Yalnız sürelere dikkat etmeniz gerekir. Diyelim 6 ay ücretsiz izne ayrıldınız. Bitiminde hemen kuruma geri dönüş için başvurmalısınız. Çalıştığınız kurumun insan kaynakları bürosu yardımcı olur aslında size. Orayma görüşün.
Minelask tazeannecikk2605 kullanabilirsiniz ben 3 ay kullandım tekrar almak istedim fakat geçim sıkıntısı nedeni ile vazgectim
My_little_sunshine tazeannecikk2605 İzin bitince bir kaç haftada doktor raporu almıştım ben. 3 hafta vermişti doktorum. Onu da bir araştırabilirsiniz.
CizerBirAnne tazeannecikk2605 istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz, istediğiniz kadar parça parça kullanabilirsiniz. Kimsenin izin vermeme gibi bir durumu yok, kanun böyle. Yukarıda bi arkadaş sözleşmesinin feshedilip tekrar imzalandığından bahsetmiş zaten, o sebeple kadroya geçme süreniz uzar
watermelonlove CizerBirAnne Ya birşey sorucam bende devlet kadrosunda kadrolu öğretmenim Kasım da ücretsiz izne ayrıldım Hazirana kadar yazmıştım dilekçeyi şimdi maaşımı tekrar almaya başladım Eylül ayında tekrar ayrılacağım sorun olur mu bu arada ayrılmadan önce 10 günlük rapor alma durumum söz konusu sonrasında ayrılmayı düşünüyorum
Asyaveannesi04 tazeannecikk2605 tabikide ayrılabilirsiniz ama 30 günlük izniniz bitikten sonra onun öncesin de ücretsiz izin kullanılmıyor yok diye birşey yok bende kamuda sözleşmeliyim
tazeannecikk2605 Asyaveannesi04 nasıl yani anlayamadım benim 28 ağustos da doğum iznim bitiyor yıllık iznim de 30 gün 28 eylüle kadar sonra da 2 3 hafta rapor alirim diye düşündüm sonra da ücretsiz izne ayrılırım demiştim bu şekilde oluyor mi emin olamadim bi de bizim mutemet yani insan kaynakları aşırı bilgisiz o şeye de olmuyor diyorlar o yüzden netleştirip konuşmaya gidicem
Asyaveannesi04 tazeannecikk2605 internet genelgeyi sözleşmeli personel haklarını çıkarıp gidin madem bilgisizler yıllık izinleriniz gittikten sonra ücretsiz izin alabilirsiniz