Merhaba,
Doğumdan önce kizimla İngilizce konuşmayı, olabildiğince çift dil öğretecek yetiştirmeyi planlamistim. İngilizce seviyem için orta diyebilirim.( Bilenler için Toefl ortalama puanım 85) Başlangıçta ara ara İngilizce konuştum ama konuşmasını geciktirecegini düşünerek çift dil olayını rafa kaldırdım tamamen. (kızım bakıcı ile gün içinde. Bu nedenle erken konuşması benim için derdini anlayabilme açısından muhimdi) düşüncem konuşmaya başladığında İngilizce kitaplarla, konuşmalarla yeni bir dile geçiş yapmaktı. Ancak sorun şu ki kizim 26 aylık ve konuşmuyor 🤷♀️(2 yas +4 ay) ikili cümleleri var. Ancak çok kısıtlı. Ben bu durumda İngilizce’ye geciş yapamıyorum. İyice kafasını karıştırmaktan korkuyorum. Bir yanım da sürekli erteledigimi söylüyor.. Ne kadar erken o kadar iyi diyor.
Su an için aklimda birkaç seçenek var.
İlki İngilizce kitaplar okuyarak başlamak ve zamanla gün içinde İngilizce konuşmaya geçmek m
İkincisi eğer butceme uydurabilirsem haftanın birkaç saati İngilizce bilen oyun ablasi bulmak.. Ancak tam olarak konuşmadığı için karar veremiyorum asla.
Sizce ben nasıl ilerlemeliyim? Bana yol gösterecek kitap, makale vs önerisi olan var mıdır?
Sizler nasıl ilerlediniz?