Deletedmom55 Kızlar selam 25 gün önce doğum yaptım 3 gün sonra kaynımın düğünü var ben tek gidicem bebeğime annem bakıcak bazı saçma sapan hurafeler varmış lohusa 40 çıkmadan gelinle karşı karşıya gelmezmiş falan kafama taktılar gideniniz oldu mu
SumeyraErva Deletedmom55 hurafe diyorsunuz ve inaniyosunuz inanmayin bence ha kucuk bebek kalabaliga cok sokmayin tabi ama gelinle karsi karsiya gelse ne olacak yani (yok edetli biri bakmasin yok gece camasirini disari asma yok baska bebekle bir araya getirme say say bitmez bunlar hattaa bana en ilginc gelen kaynanamin soyledigiydi 1 yasindan sonra cocugu emzirme haramdir demisti tabi dinlemedim 2 yasina kadar emzirdim bol bol buyuk kizimi insallah buda emerde bunuda emziririm)
SumeyraErva Deletedmom55 uykudan yanlis anlamisim soruyu pardon ama yine ayni seyi soyliycem hurafe bunalr hep
[silindi] Deletedmom55 benimde kuzenim doğum yaptı benden 10 gün önce bayramda bir araya gelmemiz lazımdı 40 basması olur diye korkuttular beni neymiş yükseğe çıkmam lazımmış bebeğe bende annen gibiyim demek lazımmış sinirlerim bozulmuştu şuan 2 ay 20 günlüğüz çok şükür bir problem yok😁 içini ferah tut canım dua et allah korur inanma sen hurafelere
kimse Deletedmom55 bende yeni doğum yaptım yok kırk cıkmadan anne bebek dışarı cıkmaz yok bebek gece yıkanmaz yok kıyafetlerı aksam dışarda kalmaz.... vss turk toplumu kadar hurefecı bır topluluk varmı acaba yok gobek bagı bıyere gomulur gomulmezse günah kuran ve sunnette olmayan seylerı allah emredıyormus gıbı soyluyorlar nerde yazıyor gunah diye koca karı uydurmaları ınsanlar haktan sapınca beyınsızlıkte sınır tanımıyor
Femien Ben inanmıyorum öyle şeylere ben gitmedim ama bana gelen olmuştu biside olmadı ama sen bilirsin.
Mugurs SumeyraErva 1yasından sonra emzirmek harammı bunlar neyın kafasını yasıyor acaba kurandan2 yıl emzirme var. Kafalarına gore ona haram buna haram dıyolar Allah akıl fıkır versın bunlara dinlemeyip emzirip iyi yapmıssınız 👍🏻
Farahzeynep Hurafe bunlar ya, bebeği gece banyo yaptırma, bebek bezi gece atılmaz, 40lı kadın dışarı çıkmaz, gidenin arkasından güle güle denmez sütün üşür, bla bla bla
SumeyraErva Deletedmom55 takmiycaksin suan 15 gunluk bebegim var dugun var desinler yakin bi yerde hemde horon varmis desinler kosarak gitmezsem ne oliyim
Deletedmom55 SumeyraErva haha yok ben iyi değilim canım bilmiyorum normal de böyle değilim ama anneme bırakıcam bebeği giderken annem gayet güzel bakıyor ama daha çok küçül hep memede kalsın istiyor diyorum ya çok ağlarsa fenalaşırsa nasıl bir insan oldum anlamıyorum
Farahzeynep Deletedmom55 bana da neler dediler, bebek neden akşam yıkanmasın? Ne kadar saçma, bebek bezi çöpe atılınca akşam ne olabilir yani. İnanma canım, bu düşünceler insanı depresyona sokar, sütün kesilir mazallah. Moral çok önemli
Deletedmom55 Farahzeynep yok zaten canım fazla 25 gün oldu gelmiyor ne yazık ki mama takviye yapıyorum bir de bunlar insanı etkiliyor
Ngovercin Farahzeynep e tabiki gece bebeği değiştirince bezini mecbur çöpe atıyoruz nereye atıcaz ki banada sürekli kırklı kadın sokakta ne işin var yok bebeğin öyle olur böyle olur benim dilimde hep dua kaldırırken yatırırken emzirirken hep dua ediyorum hepsi psikolojik baskı
Farahzeynep Deletedmom55 😒 mama öcüdür de derler. Ben de mama veriyorum, gören aaa mama mı veriyorsun 😒 bunlara takip kendini üzersin, bebeğine de yansır, onlar her şeyi hissediyorlar.
Farahzeynep Ngovercin klasik şeyler işte, bebek doğurunca kısaca eve kapanmalısın, her şeyden korkmalısın. Sen anne oldun, rahat hareket etmemelisin moduna giriyorlar. 😂 sene 2019 ama insanlar başkalarının işlerine karışmaktan bir türlü vazgeçemedi 😒