prensesannesiiiiiiiiii Her şeyimi hazırladım geçen ay içinde. Buz kalıbı poşetlerine kemik suyu, et suyu ve tavuk suyu hazırladım. Domates ve kırmızı biber salçası yapıp onları buz poşetlerine koydum. Bamya, börülce, taze fasulye, bezelye ve semizotu koydum. Onları da tek kullanımlık plastik kaplara şoklayarak kaldırdım. Meyvelerin kimisi pişirip konservelereyerek kaldırdım kimisini çiğden koydum meyve suyu yaparım düşüncesiyle. İncir, kayısı, üzüm, şeftali, nektari, siyah erik. Hepsinin içinde de parmak ucu kadar dilimlenmiş limon koydum. Kuzu kıyması var, yemeklik için kilitli poşetlere bıçakla üstünden bölmelere ayırarak koydum. Köftelik olanları plastik sosluk kaplarına koyarak kaldırdım. Domates ve menemenliği kayınvalidem hazırlayacak. Onun haricinde derotu, maydanoz, nane ve fesleğenini de buzlukta plastik sosluklarda hazır bir şekilde saklıyorum. Zeytinyağı ve sarımsak sosum var yemeklerine kullanmak için onu da buz poşetinde buzlukta muhafaza ediyorum. Daha eksiğim var mı bende bilmiyorum inanın. Şimdiye kadar “yaza/kışa hazırlık yapma” adı altında derin dondurucuya bir poşet dahi koymamış bir insandım 😄 Şuan ki halime ben dahil çevremdeki herkes şaşırıyor.