Gkyz27 bir uyku rutini oluşturun kendinize her seferinde aynı sırayla yapmanız lazım ve gece ile gündüz rutini birbirinden biraz farklı olsun.
Örneğin gündüz kitap okuma masaj perde çekme odalara baybay yapma vs
Gece banyo yapma masaj pijama giyme ya da tulum giyme kitap okuma tabii karanlık olduğunu kabul etmesi için biraz karanlıkta ona masal anlatabilirsiniz kucağınızda sırtını sıvazlayabilirsiniz kısık sesle sakinleştirip öpüp koklayıp yatağına bırakabilirsiniz.
En önemlisi uyku uyanıklık süresi benim oğlum da 7+9 şuan 2.5 saat gündüz uykusu için 3 saat de gece uykusu için anca ayakta kalabiliyor ve bebekler uyku saatleri 15 dk kaçsa sanki 1 saattir ayaktaymış gibi olurlar kortizol hormonu salgılanır ve tabiri caizse cin gibi deriz😄 o yüzden dikkat etmek çok çok önemli
Sallıyorsanız da ağladığı zamanda pışpışlayarak sırtını sıvazlayarak elini tutarak kısık sesle konuşarak sakinleştirmeye çalışın çok direnirse kucağınzda sakinleştirin sakinleşir sakinleşmez yerine bırakın saha bırakırken ağlasa bile 1-2 dk durup tekrar yapabilirsiniz. Ama en önemlisi de sabırlı ve kararlı olmak ama çocuklar bebekler düzeni severler siz kararlı tutarlı olursanız 3 günden sonra bayağı alışmış olacak. Bir de gece uykusu son uykusu 6dan sonraya kalmamalı ki 9-9.30 gibi uyusun akşamları. Ve uyansa ağlasa da karanlıkta sakinleştirmek gerek ben doğduğundan beri öyle alıştırdım çok şükür ışıkları açmadan hallediyorum öyle öyle alıştı