Herkese merhaba,
Aslında bu süreç bize drlar tarafından aktarıldı yine de yaşayanlardan ya da bilenlerden sürecin nasıl ilerlediğiyle ilgili bilgi ve yardım istiyorum,çünkü çok tedirginim..
Ama lütfen bilmeyenler okuyup geçsin hiç bilmeden verilen akıllar, suçlamalar çok yıprattı..
Bebeğim Aslan 36+2 de zorunlu sezeryan makat geliş dünyaya geldi, 3050 gr dı ve gayet sağlıklıydı. Bir geceden sonra evimize döndük, fakat sarılıktan kaçamadık 4. Gün 15 ti, evet fototerapi alacak kadar yüksek değildi ama yaşadığımız yerin şartlarında Dr biz riske atmayalım uzakta yaşıyorsunuz deyince bir gece fototerapi aldık(ışık tedavisi). Dr hastaneden ayrılırken 10 a kadar düştünüğünü, artık yükselse bile korkulacak bir şeyin olmadığını söyledi, biz de rahatladık ve evimize döndük.. Ama bebeğin sarılığı hiç geçmedi aksine daha da sarardı ama herkes bunun ikinci ayın sonunda kaybolacağını söyledi. Bir aylık olmadan araya bayram tatili gireceği için bulunduğumuz yerdeki çocuk Dr una gösterelim istedik, fakat Dr bebeği görür görmez bu bebek sapsarı dedi, tahlil istedi ve sonuç da 20 çıkınca, bir de kanda bir uyuşmazlık görmüş, bizi çok acil olarak eğitim araştırma hastanesine sevk ettiler. İdrar yolu enfeksiyonuna bağlı uzamış sarılık dendi ve antibiyotik tedavisine başlandı, bu sefer 3 kez havuz fototerapi aldı, 3. De 10 a düşmüştü. Fakat sonra birden 14 e geri yükseldi, 4. Gün sonunda 11 e kadar düştü, bunu da antibiyotik tedavisiyle düştü, sarılığın sebebi bu dediler, başka sebep bulunmadı zaten 8 tüp kan aldılar başlangıçta her şeyine bakmak için.. Biz 4. Gün hastaneden çıktık ve 3 günün sonunda kontrol e gelin dediler, ama biz şartları yetersiz bulduğumuzdan direk memlekete geldik, 3. Gün sarılık yine 14e yükselmişti. Ama oradaki prof bunun artık anne sütü sarılığı olabileceği, ne kadar yükselse de korkmamam gerektiğini söyledi, ama yine de içim çok huzursuz, 2 aylık olmak üzere ama bebeğim hala sarı.. Geçer değil mi? Hastane sürecimiz o kadar zor ve özellikle bebek için acılıydı ki deli gibi korkuyorum lütfen süreç hakkında bilgisi olan tecrübesini paylaşsın.. Şimdiden teşekkür ederim