AselBebekveAnnesi ne desem bilemiyorum biz de 3 ay 23 günlüğüz. Ne zaman stressiz emzirdim hatırlamam. İşin kötü yanı zamanla iştahsızlık da yaşıyorlar ve tartı alımını etkiliyor.
Tek bildiğim bir şey var. Siz onun herşeyisiniz. Sakin olmanız lazım. Herşeyi hissediyorlarmış. Gerginliğimizi, stresimizi…
Şöyle düşünün beş ay boyunca anne sütü almış bebeğiniz. Buna da çok şükür. Tabi ki asla pes edin demiyorum. Bizim de sınavımız bu demek ki. Allahım sağlık sıhhat versin.
Burda çok okudum. Mesela memenizi almak istemediğinde kesinlikle zorlamayın. Gerekirse 10 dk sonra tekrar teklif edin. Ayakta yürüyerek emzirin. Karanlık bir odada hiç ses yokken emzir demişti doktorumuz. Onun dışında duşta emzirin diye söyleyenler de var.
Ben her seferinde zorlamıyorum açıkçası. Gece gündüz farketmeksizin bir saat sonraya bile alarm kurduğum oluyor. Canı istemiyor demek ki diyorum. Gerçekten de beklediğim zaman emiyor. Ama inat ettiğimde o da inat ediyor. Ne zaman 3 saat kesintisiz uyudum inanın hatırlamam. İşin kötü yanı şuan covid atlatıyoruz. Dinlenmem gerekiyor vücudum virüsle savaşsın diye ilaç da yasak. Ama dinlenemiyorum da.
Buna da çok şükür diyelim. Lütfen sakin kalın. Bebeğiniz sağlıklı en azından buna şükredelim