Bir hafta öncesi tuvalet eğitimiyle ilgili yardım edin başlığı açmıştım şimdi de bir haftada edindiğim kısmi başarıyı anlatıp benim gibi olan anneler varsa bir nebze cesaretlenmeleri için başlık açıyorum , evet bizim tuvalet eğitiminde 1 haftamız bitti ,ilk üç gün kesinlikle kabus gibiydi bir de araya hastalık da girdi eğitim başa sardı alaturkayi kesinlikle reddediyordu klozetten korkuyordu ve lazimliga oturmuyordu ,çiş kaka bilinci yoktu kızımın üstünde de durmamisti on hazirligimiz yoktu ,uyanınca bezi dolu uyanirdi tek uyarı olarak kaka yapınca bayağı ikinirdi onu anlardım o kadar , bu yazı bitirmeden ve bayram tatili 9 gün olmuşken ekstra izin alıp üstünde durup başlayayım dedim ,neyse söylediğim gibi ilk 3 günümüz kesinlikle faciaydi lazimliga bir kere bile oturmadı heryere istedi gezdi kakasını tuttu kabız oldu bez takmak zorunda kaldım daha fazla zorlanmasin diye sonra farkettim bende çok gerginim çocuğa yansıyor bıraktım saldım o yaptıkca ben götürdüm yıkadım poposunu kendisini ,temizledim etrafı bu süreç oldukça yıpratıcı ama her seferinde kızım bu kez de çişi üstüne yaptın islandin değişmemiz lazım ama bir dahakine tuvaletine yaparsın dedim sonra baktım olmuyor hikaye kitapları koydum lazimligin olduğu yere dikkatini çekmeye başladı oturup uzun uzun anlatıyorduk belli bir süre sonra ilk çişini yaptı orda korkar gibi oldu sonra bunun çok güzel bir şey olduğunu onu şimdi klozete koyup sifonlu çekip hoşçakal yapmamız gerektiğini anlattım sonra tabure koyduk sabunla köpükler yaptik bu böyle hoşuna gitti derken ertesi gün ilk kakasını yaptı normalde kaka yaparken çok ikinan çocuk kakayi lazimliga yapmaya başlayınca ikinmasi azaldı kakasını görünce tabi böcek görmüş gibi korkacak oldu ki yine bunu çok güzel bir şey olduğunu anlattım ve ona basardind edim alkisladim yine aynı şekilde klozete koyduk hoşçakal dedim süreç böyle hep devam etti ,gündüz uykularında bez takmiyordum başladığımdandir ,yatak koruyucu seriyordum altına ,gündüz kaçırmamaya başlayıp lazimligi sevince gece de bezi çıkardım ( bu arada gece bezi o uyuyunca takip o uyanmadan çıkarıyordum) ilk gece uyuduktan iki saat sonra kaldırdım sabah kaldirmadim o yüzden hafif kaçırmıştı ,ikinci gece uyuduktan 2 saat sonra ve sabah 4 gibi kaldırdım ,sonraki zaman için yavaş yavaş kaldırma saatimi 15-30 dakika arası öne çekerek ilerleyecem ta ki tek tuvalete düşüp sabaha kadar tutmayı öğreninceye kadar ( genellikle uyanmiyor kaldırdığımda ama kızım çişini yapabilirsin diyorum hemen yapıyor ben de onu temizleyip hemen yatırıyorum süreci gunduzki gibi uzatmiyorum ) , bir hafta sonra artık anne kakam geldi diyip beni tuvalete götürüyor çok şükür diyorum ve benim gibi olan birileri varsa umarım bu başlığı görür çok uzun oldu ama gerçekten çok sıkıntılı bir konu ve çok ayrıntı yok
Not: çiş yapma sıklığını not alın , uyumadan önce ,uyandıktan sonra ve her öğünden sonra tuvaleti teklif edin ondan sonraki zamanlarda saatte bir filan teklif edin daha sık teklif edince tamamen inada bağlıyorlar
Not: kızımın ilk bezini çıkardığım gün çiş yapınca su döküldü diyip yalamaya kalkmıştı o derece cisin farkında değildi, yanisi cesaretli olun anneler 🤪