Merhaba arkadaşlar ,
Kızım 12.12.2017 doğumlu. Normalde bu yıl anasınıfına yazdırıp , seneye 1.sınıfa başlar diye hesap yapıyorduk. Çevredeki anasınıfı ve anaokullarını gezdim. İki ayrı yerdeki öğretmenler “ bu yıl anasınıfına başlarsa seneye tekrar anasınıfı hakkı var isterseniz tekrar anasınıfına gider , isterseniz de isteğe bağlı 1. Sınıfa başlayabilir “ dediler. Hatta anaokulu müdürü seneye 1. Sınıfa başlar dediğimde “neden erken gönderiyorsun “dedi. Genel olarak artık öğretmenler , çocukların erken başlamasını önermiyor ileride 3. 4. Sınıfta vs dikkat bozukluğu olabiliyor derslerine odaklanamıyorlar gibi şeyler söyledi.
Bir çocuk gelişimci , bir pedagog eğitimi de almış psikologdan görüş aldık. İkisi de erken başlaması taraftarı değil ama biri iki yıl üst üste anasınıfına giderse arkadaşları 1. Sınıfa başladığında kendini kötü hissedebilir de dedi aynı zamanda. Diğeri iki yıl gitsin çok da iyi olur dedi.
Anasınıfına başlayınca 57 aylık oluyor.
Sizler nasıl yaptınız ? Kızım bu yıl anasınıfına gitsin seneye 1’e mi başlasın ?
Yoksa bu yıl gitmezse yüzme, dans vs gibi yerlere gönderip yine sosyalleşmesini sağlarım diye düşünüp seneye mi başlatsam anasınıfına ?
Erken başlamasının gerçekten dezavantajı olur mu ? Ben erken başladım, anasınıfına da gitmedim. Bir dezavantaj yaşamadım. Sizler ?
Bu hafta kayıt yaptırmalıyım, boş geçmeyin görüşü olan yazsın lütfen.