Rules Nil2736 bunu böyle bağıra bağıra söylemek istediğim insanlar var ama reel hayatta pek söyleyemiyorsun haliyle cezmihan diye arkadaşımın oğlu var neden ya nedennnn diye haykırmak istiyorum. Çocuklar için gerçekten ilerde psikolojik sıkıntı oluyor kuzenim adını değiştirdi mesela benim için hala eski ismi asla alışamıyorum. Bi arkadaşım pakizeydi değiştirdi Sanem yaptı ama kıza hala Pakize diyesim geliyor asla adapte olamıyorum. Bun insanlar isimlerinden memnun değiller. Bende memnun değilim ha yine çok kötü bi isim değil ama modern bi isimde değil annem Elif koymak istemiş mesela çok severim Elif ismini ama annem koymamış teyzem anneannemin adını koymuş sevmiyorum arkadaş teyzem mi doğurdu beni hadi koyduğu isim güzel olsa neyse ?
Nil2736 Rules işte bak çok örnek var… Ve sene olmuş kaç hala bu zihniyet insanlar var Koy güzel isim. Modern olmasada anlamlı hoş bir isim. Geleceğini düşünüp evladının.. Yok ama… kim bilir belki konu sahibinede eşi baskı yapıo belki bilemeyz..zorunluluktan yanına ne koysam diede sormş olabilir. Ama olcak iş deil.. Bu bebeği 9 ay kadınlae taşıo tüm sıkıntıları kadınlar yaşıosa o baskı yapanların biyerlerine koyarım..hiçte ezdirmem..bebepimin geleceği ile oynatmam
Nil2736 Zhnce nedir yani demi. Ya bir kız bir erkek arkadasm var.isimlerini uiç söylemiyim.. gittiler sonradan nüfus müdürlüğüne dava açtılar falan isim deiştirdiler. Ve resmen anasına babasına ikiside saydırıuordu. Biri liseden arkadasmdı biri iş arkadasım. Deiştirdiler isimleri. Sonra bide millete yeni isimleri alıştırmayla uğraştılar. Hayatlarının isim deiştirene kadarki kısmı dalga konusuydu pskolojileri etkilendi sonrasıda isimlerini kabullendirme… çok yıprandılar. Ne anaya ne babaya saygılarıra sıfıra indi.. bunu onlara yaşattı die. Gözlerimle görmesem yaşadıklarını..ondan bu bebeğe çok üzüldüm.. Kız ismi su yaptı erkek olan can. Okadar bıkkınlardıki bu kadar kısa isimle deiştiler.. Keşke şu kafalar zihniyetler ah bi temizlense…evlatlar uğraşmasa
Rules Nil2736 aynı şeyi düşünüyorum istedikleri ismi koymadım diye beni dışlasınlar isterse görüşmesinler ben çocuğumun psikolojisinde böyle bi yara açmaktansa hepsinin koy g…. Bu kafalardan çıkmak lazım artık. Benim kaynana şehit olan kardeşinin adını koyun dedi. Polismiş domuz bağıyla bağlayıp öldürmüşler 6 ay sonra ölüsü bulunmuş. Allah aşkına böyle bi olay yaşamış birinin adı konur mu ya duyunca bende bile travma yaratmış olay 🙄
Sontvbukucu Nil2736 kesinlikle hepsine katılıyorum yani illa su mila gibi modern isim koymasına gerek yok ayse koy Zeynep koy ne biliyim Müjgan koy ama normal isim koy
Nil2736 Rules Allah rahmet eylesin. Evet konulmaz. Her isim her insan kendine özeldir. İlla birileri ölüyo veya ölmesede birilerinin ismini koymak neden. Kayınbaba kaynana ismide çok koyuyolar.kabul ediolqr. Ulan kekolar kendi ananın babanın ismini koy..ama bizim kadınlarda biraz şeyyyyyyyy Şey yerine aklına gelen her türlü şeyyyyyiiiiii ekleyebilirsin…. fikirsiz fikirsis kabul ediolar yanına bide hopp modern isim oldu bitti elalemin kuklası. Yazık… Herkes kendi aklı fikriyle yaşar.. Her bebek her insan özeldir değerlidir.. birisi değeri arttırıp azaltamaz.. bunun bilincinde olup ileriyi görmek çok önemli yaşantıda.. Bu uygulama sayesinde hergün bi şok geçiriyorum ve çenemede engel olamıyorum 😀
Deletedmom_58 Nil2736 bebeğimin cinsiyetini erkek dedikleri zaman eşim babamın ismini koyalım dedi benim babam ne güne duruyo dedim koyacaksak onun ismini de koyalım o zaman dedim ne alaka dedi çok alaka seninki dede de benim ki değil mi dedim vazgeçti ama kız oldu 😅😅
Elif_1309 Nil2736 ne olur engel olma hiç değilse bizim gibi insanlar konuşsun yeminle artık kaç yaşına gelmişler hala cocugunun ismini koyamıyor ne olursa olsun kuseceklerse kussunler nedir yani evladindan önemli mi 9 ay sen taşıyorsun doğumu büyütmesi herşeyi sende neden ismini ben koymuyorum zaten ismi koymanın hakkı annenindir ha istedi babayla ortak konulabilir ama üçüncü kişi kim oluyor devir değişiyor herşey ama bu kafa yapısı hala aynı
Nil2736 Noname21 kimse keyfi hanım ismi koymaz. Mutlaka baskı vardır. Ha keyfi hanım koycaksa ben o kişinin kafa yapısına 😀😀😀 Oğlu olursada Allag aşkına Bey koysn assdfdgagabaanamab
Asyaayaz1 Nil2736 👏👏👏👏kesinlikle katılıyorum 2 evladım var ayaz ve asya koydum.gebelik sürecinde o kadar isim önerileri duydumki dalga konusu olacak yada sırf ana baba dede isimleri olucak vs. Her söyleyenede koymak isteyen doğursun dedim.insan bazı şeylere dur demeyi ve ileri seviyeyi düşünmeli.
Nil2736 Asyaayaz1 evet kesinlikle.. Her adımda her harekette özellkle konu evlatsa ileriyi düşünmek zorundayız. Onlar sadece senin benim evladım deil bizim geleceğimiz her biri.. ruh sağlığı bozuk zedelenmiş bir insandan ne beklersin ki ileriyi düşünmeden yapılan her harekette
Asyaayaz1 bikerem evet orası ayrı bir konu ama en azından dalga geçebilicekleri yada onları etkileyecek bir isim değil 🙏
Hilam bikerem sırf daha koymadan kulp taktılar diye çok istediğim halde duru isminden vazgeçtim takan her türlü takıyor da hanım da konulmaz be
Nil2736 Noname21 okan baylgnde istanbul koymuştu sanırsam demi. O da deişk. Belki ondan özendi koydu. Ama hakkaten istanbulda nedir hacı Düşünsene müşteri hiz. Çalışıoran istanbul bey mi hanımmı dicen asddhaagga gerçi ona kadar epey millet dalga geçicek zaten
Mekselinda00 Hanımın yanına hanımcık olur 😂😂 daha başlasa birşey olmaz şöyle isimleri duydukça o çocuklara üzülüyorum eminim asla koyulmasını istemezdi o ismin.
3melekannesiiii Arkadaşlar ben stajımı devlet hastanesinin yatış çıkış servisinde yapmıştım. Ne isimler gördüm ne isimler.. Üsküdar mı dersin, sünger mi dersin, fiyat mı dersin. Bunlar nasıl ne amaçla konulmuş diye şok yaşıyordum 😄
Deletedmom_58 3melekannesiiii Allah akıl fikir dagitirken bunlar şemsiye tutmuş üsküdar sünger fiyat nedir yaa
Nil2736 3melekannesiiii sünger bobtan şaaaaapmış herhalde nasddagaga Fikirsiz akılsızlar..başka bişe diil yani.. ahmaklıktan başka bişe diil.insan evladından nefrt bile etse böyle saçma isimler nedir abi ya
Eylulunannesiiii 3melekannesiiii bende laborantım evlenmeden önce çalışma hayatımdayken bende sizin gibi ne isimler gördüm. Hiç aklımdan çıkmayan bi tanesi vardı kadının ismi şeyime soyismi gündoğdu. şeyime gündoğdu 😀 şoka girmiştim