SemaOnur 3 gün boyunca aynı besini veriyorsun. Ben yogurtla başladım doktorda öyle tavsiye etmişti. 2 tatlı kaşığı yogurtla başladım her gün iki kaşık arttırarak yedi. Sonra kabak çorbası yaptım 3 gün sadece kabak çorbası içti. Sonra patates havuç çorbası 3 gün içti 3 gün sonra içine kabagida ekleyerek yaptım. Sebze corbalarini icince ve yoğurda sade olarak tamamen alışınca içine meyve ekledim. Arı mamada yedi ama kısa sürdü çünkü sevmedi. Başlangıçta eğer mama içiyorsa 1 ogün mama yerine ek gıda veriyorsun bu giderek artıyor. Yogurtla başka sebze çorbasına geç çorba içtiği gün sonra ki ogunde yoğurt yiyebilir yoğurda sade olarak iyce alışınca içine meyve pure haline getirip ekleyebilirsin bebek biskuvisini toz haline getirip yogurda ekleyebilirsin. 1 tatlı kaşığı pirinç unu (eğer ayına uygunsa 1 tatlı kaşığı irmik) 1 çay bardağı suyla pişirip meyveyi ezip karıştırıp yedirebilirsin. Tarhana çorbası yapabilirsin çorbaya kaşar peyniri koyabilirsin. Yoğurt çorbası yapabilirsin. Mercimek şehriye çorbası yapabilirsin patates püresi yapıp kasar peyniri rendeleyip yogurtla karıştırıp verebilirsin. Dediğim gibi başlangıçta yoğurt sebze çorbalari meyveler başta sade olarak sonra karıştırıp yiyebilir sonra ayına göre ne uygunsa yiyebilir