Elifaydemirr Arkadaslar bisey sormak istiyorum devlet hastanesinde sancın yok suni verdiler suni sancıyla da açılman olmadı diyelim suni sancıyı ne kadar süre vermeye devam edip sonra sezeryana alıyorlar
Bebegimm1 Elifaydemirr ozelde dogum yaptim bunu doktoruma sordum cnku bende gelmeyince suni sanci verilicekti bana doktor en fazla 3 gun cekersin demisti acilma 4 santimde kaldi ve ilerlemedi 5 saat dayanabildim enerjim bitti kafasi kanala girmedi vs derken sezaryen oldum kendi istedigimle 3 gun de beklesem gelmezmis cnku kilosu fazla cikmisti kafasida buyuktu belki ayni seyi devlette yasasaydim beni birz daha bekletirlerdi diye dusunuyorum cnku 5 saat onlar icin kisa bir suredir
Bsraaakrs Elifaydemirr ben devlette yaptm kendi sancım vardı ama açılmam yoktu suni sancı sadece son yarım saat verdiler 3 gün boyunca çektim ama açılmam olmadı sezaryene de almadılar yalvardım neredeyse
Aseless Elifaydemirr 26 saat çektiğim sancıyla doktora yalvardım ya suni verin ya da sezeryana alın diye eve git sancını çekmeye devam et dediler özele gittim 36 saat sonunda doğurdum açılmam hiç ilerlememişti. Devlet hastaneleri son çareye kadar sezeryanı söz konusu bile etmiyorlar ölüyorum desen su vermezler 😭
papatyAa1310 Elifaydemirr devlete hiç açılma olmadan gittim üstelik gece 12 den sonra bir şey yeme demişlerdi sabah yatışım oldu 8de ertesi gün 8e kadar açılmam olmadı bazı sorunlarda yaşandı kendimi özel hastaneye zor attım
2maviboncuk Bebegimm1 Büyük ağlumda 17 18saat arası sancı çektim ama bebeğin durumu stabil aşağı kanala inmişse açılma devam ediyorsa çekiyorsun sonu gelene kadar ama bi terslik olursa hemen acil alıyorlar sezeryana
Bebegimm1 Elifaydemirr bende şok olmustum 3 gun diyince o 5 saatte ben ne yemek yiyebildim ne bir sey cnku surekli agrim vardi size tavsiyem doguma gitmeden tika basa yemek yiyip oyle gidin ben sabah kahvaltiyi ayak ustu atistirmistim bi zman sonra halsiz dustu bedenim bir yandan aclik da vurdu enerjim bitmisti.ben sanmiyorum ya 3 gun durmadan sanciyi kim çeker çeken varmidir acaba bunu doktora sormayi unutmustum
birprensannesii_ Elifaydemirr ben cektım tam 3 gün gece doguma gıttım 3 günde 2 kılo verdim acılmam olmuyordu en son gıttıgımde 6 cm acılmiştı doguma alacaktılar bı baktılar bebegım kakasını yapmiş acıl sezaryana aldılar
Elifaydemirr Bebegimm1 ben doğum yaptım 22 günlük anneyim ablam için sordum suan hastanede suni veriyorlar 3 cm açılması var dün öğleden beri hastanede daha da açılması olmadi ablam için sordum
Duyulurum Bebegimm1 ama hayır :(( doğuma gitmeden önce tıka basa yemek yemesin kimse. Tok karnına anestezi aldığında boğulma riski var maalesef. Evet normal doğum için gidilse de durumlar değişir sezaryene dönebilir ya da doğum sonrası farkli bir şey gelişebilir ve ameliyata alınabiliriz… Bana da bir yudum suyu zor verdiler. Zaten sandviç de verseler yiyemezdim o sancılar gelirken de işte açlıkla beraber o sancıları çekmek cok zor oluyor
Snm_ttr73 Bebegimm1 buralardayım ✋🏻 Devlet hastanesinde doğum pişmanlıkkkk ebeler çalışanlar çok iyiydi ama doktorum normal doğum diye tutturdu bebek iriydi ona rağmen normal dedi en son artık bebek kaka yapacak dediler sezerayana hazırlandım inat ettim gitmedim bebeği kendim doğurdum 🤷🏼♀️Bir de ilk doğumum dikişleri siz düşünün 🤦🏼♀️
Bebegimm1 Elifaydemirr insallah kisa surede dogurur buliyorum ablam icin zor ama spuat hareketi yapsin yatmasin surekli yoksa acilma ilerlemez
Nedenneden Elifaydemirr İmkan varsa çıkartın özele yada doktorla konuşsunlar yazık çektiğini bi Allah bi kendisi biliyor şuan 🙄 kolay değil vallahi travma oluşuyor 4.5 ay oldu hala ara ara aklıma gelir kötü olurum
Deletedmom_23 birprensannesii_ 6 santimle doğuma nasıl alacaklardı acaba. Ben 7 cm ile gittim hastaneye. Sancılara dayanamadım sezaryen yaptım
birprensannesii_ Deletedmom_23 suyumu patlattılar bktılar yesıl kaka yapmiş dediler acıl sezaryana aldılar 3 gün boyunca hastaneye gıfıp gelıyordum yolluyordular en son 6 cm olunca dayanamadım gıttım sezaryana aldılar ve nst de dua edıyordum nolur sezaryan olsun diye bı baktım hemsıre kontrol ettı acıl sezaryan dedı resmen dünyalar benım oldu
birprensannesii_ Deletedmom_23 zaten 5 cm acılma olunca bırakmıyorlar artık dogumu hızlandırıyorlar onun ıcın alıcaktılar demekkı özel de dogum yaptım doktorum da sehır dısındaydı dediler bekletemeyız baska doktor dogumuma gırdı acılen
RobinScherbatsky Devlet hastanelerini gerçekten anlamıyorum eziyet için var galiba 🙄 ben 0 açılma ve sancıyla özele gittim ebe eliyle açıklık yarattı 3 saat boyunca sancım vardı ama açılmam yoktu. Devlette dr neden yapmazlar anlamam böyle şeyleri
birprensannesii_ Elifaydemirr evet öyle ama sezaryan da bekledıgım gıbı degıldı cok zordu zaten o ılk ayagı kalkma yurume olüm gıbı sankı cok yüksek bı yerdesın yere bakamıyorsun bayılcaksın gıbı oluyor nefes kesılıyor
Nedenneden Aseless Vallahi vermediler 🤣 akşam 9 dan ertesi gün 16.30 a kadar su dahi vermediler stres açlık gözlerim kararıyordu masada kalırım bakın bayılırım kötüyüm diyordum yine vermediler ya 🤭
Bebegimm1 Duyulurum Allah Allah doguma gitmeden kahvaltiyi cok guzel yapin diyor cogu doktor kendi doktorum da oyle dedi halsiz dusmemek icin benm bebegimde aneztezi aldi mamasini o esnada yedirdim mesela doktora sordum sorun olmaz demisti 🤔
Duyulurum Bebegimm1 çocuklarda bilmiyorum ama yetişkinlerde ameliyat öncesi 8 saatlik açlık gerekiyor. Mide asidi nefes borusuna kaçabilir Allah korusun. Doktor doğumdan önce kahvaltinizi yapın demiş çünkü iki dakikada normal doğum olmuyor biliyorsunuz. O süreçte de bir şey tüketilmiyor bu yüzden tok olun demiştir.
Bebegimm1 Duyulurum olabilir sezaryende ac gelin diyorlar normalde zaten saatlerce oyle durunca ister istemez yedikleri midede kalmiyor☺️