Metehan0407_2019 Merhaba arkadaşlar daha tazecik 1 ay 4 günlük bebeğimle taze anne olarak size bişe sormak istiyorum kocaeli gebzede oturuyorum görme testi diye birşey oluyormuş sağlık ocağından söyledilerde ilk bebeğim hiç bir bilgim yok özel hastaneye gidiyorduk ama devlet hastanesinde de yapılıyorsa gidebilirim gebzede oturanlar ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ? Ultrason randevusu felan filan demişti ebe tam bilgi alamadım 🙄 yardımlarınızı bekliyorum anneler ❤️🤲🏻
Deletedmom381 Metehan0407_2019 henüz çok minik göz muayenesi icin biz 5. Ayında yaptırdık, göz Doktoru bakıp muayene ediyor öyle detaylı birsey degil ki. Tabi gözünde kayma ,sasilik vs var ise sonrasındaki prosedürü bilmiyorum.
Deletedmom115 Metehan0407_2019 3. Ayında yaptırdık biz hatta sağlık ocağı aile hekimimiz muayene sırasında gözlerine de bakalım dedi o şekilde oldu.
cerennaslann Metehan0407_2019 göz muayenesi zorunludur.Bebişiniz için Kırmızı refle testi yaptırmanız gerekiyor.İlk 3 ay içinde yapılmalıdır,özellikle 3.ay önerilir.Sonrasında 6.ayda genel göz muayenesi yapılmalıdır.
Yasedem Metehan0407_2019 2 aylıkken kalça ultrasonu çekilir 3 aylıkken göz taraması yapılır ikisi içinde randevu alıp gitmelisin kalça için genel poliklimik göz içinde göz hastalıkları 18 yaş altına bakanlar
Erdemsenaayaz Ultrason dediği kalça ultrasonudur muhtemelen çocuk doktorun kontrole gittiğinde yaptıracaktır. Göz muayenesi de gerekli görürsen yaptırdığını düşünüyorum canım çünkü ne sağlık ocağı ne sen çocuk doktoru git yaptır demiyor diye biliyorum zaten şaşılık vb. Bişey yoksa eline bi kalem alarak bile evde kendin deneyebilirsin takip edecektir ❤️
Metehan0407_2019 Erdemsenaayaz ya sanırım evet o kalça ultrasonuydu ben göz muayenesi nerden aklıma geldi bilmiyorum ama kalça ultrasonu için herhangi bi randevu vs alınıyo mu devlet hastanesi içn özelde direk yapıyolrdır da çocuk doktoru yönlendiriyor dmi
Meryemmtemev Metehan0407_2019 göz doktorundan randevu alıp bebegn 3 aylık oldugunda yaptırıyorsun eskiden yoktu böyle brşy ama artık saglık ocakları istiyor göz doktoru rapor yaIp veriyor sende saglık oacgına götürüyorsun
Erdemsenaayaz Metehan0407_2019 çocuk doktoru kontrole gittiğinde yönlendiriyor canım özel hastanede. Devlette nasıl bilmiyorum
Metehan0407_2019 Sağlık ocağındaki ebe direk sonucu bizede getiriceksin felan dedi kalça ultrasonuydu ama sanırım yine bayramdan sonra çocuk doktoruna gidicez de ya ilk çocuk olunca geröekten bayaa acemiyiz 😅😅😅 zaten çocukla bi yere gidince elin ayağına dolaşıyo çocukla mı ilgilencen ebeyi doktoru mu dinlicen kafam allak bullak oluyo 😅😅
Pelinzade 6 aylık ken bakıyorlar zaten Bebek küçük renkleri bile görmüyordur ben götürmüştüm altı aylık olunca gel dediler boşa gitmiştim
Verahu Pelinzade biz 1 aylıkken rop muayenesi olduk küvözde kaldığı için çocuk doktorumuz istenmişti araştırma hastanesinde yaptırdık
Tubbb Metehan0407_2019 1. Ay işitme testi, 2. Ay kalça ultrasonu, 3. Ay görme testiydi yanlış hatırlamıyorsam. Bunlar zorunlu testler.
Verahu Metehan0407_2019 rop muayaenesidir hemşirenin dediği araştırma hastanesi yapıyor canım 1 aylıkken yaptırdık
Dildeniz Metehan0407_2019 ilk göz muayenesi 3 aylıkken yapılır fakat bebeği anne zaten test eder sizi seçiyor mu göz TEMA’sı var mı bunlara bi bakın sıkıntı yoksa ki yoktur sanmıyorum 3 ayda göz muayenesi bir sıkıntı yoksa da 1 yaş çağırıyorlar
Muhkub2016 1 aylıkken göz muaynesi olmazki cnm ultrason dediği kalça ultrsnudur. Norml çocuk sağlığı bölümnden randevu alıyorsun onlar seni yönlendiryor. Önce gün veryorlar hmn ckmiyorlar tabi hastaneye göre değişebilir bize 15 gune randevu vermişlerdi. Göz içnde bn 3 buçuk aylık gibi bişeydi ozam yaptırdım norml yetişkin göz bölümnden aldım. Zaten bizmki kuvzde kldığı için 1.ay rop göz muynesi olmuştu ama bn yinede götrdüm. 6.ayda şaşılık muynesi için çağırdılar oda önmliymiş.
melis_duru Deletedmom381 yaptırdım, kızım 7 buçuk aylık, 1 aylıkken yaptırdım 😊 Tabi her hastanenin prosedürü farklı olabilir, doğum yaptığımın ertesi günü hastaneden çıkarken, 1 ayı doldurunca göz ve kalça muayenesine gelmelisiniz demişlerdi
[silindi] Göz muayenesi dediği ROP testi muhtemelen daha çok prematüre bebeklere yapılıyor aslında ama sağlık ocağı istiyor. Ultrason da kalça ultrasonu doktorun muayeneye gittiğinde yönlendirir. Kırkı çıktıktan sonra yapılıyor çok da geç kalmayın önemli çünkü