Selam kızlar daha önce sormuştum ama içimi rahatlatan cevaplar aldım ama yine kafam takılıyor .
Oğlum 1 yaş 23 günlük, arkadaşın biri göz kontağı kurmuyo diye otizm olabilir dediği günden beri kafayı yicem.yemin ederim doktora gitmekten korkuyorum.
Ottizmn veya daha hafifi silk otizm belirtisi içinde konuşmama göz kontağı vs yazıyor oğlum. Keyfine göre bakıyo eski videolarına bakıyorum 3 4 5 aylık gözümüzün içine. Bakıp oynadıgı hatta bbaabam onla konuşurken sanki şikayet eder konuşur gibi sesler ile tapkş verip oynuyorlardı emekleme başladıktan sonra sürekli etrafıyla ilgileniyor..
Konuşma desen görümcem 5 yaşında konuşmuş
Benim ailemde amcam da aynı şekilde o yaşlarda
Amcamın oğlu 9 yaşına 10 yaşına geldiğinde bebk gibi konuşurdu suan 17 ve normal bir birey
Yani bu belirtiler otizim olması zorundamı anlamıyorum
Herkeşeye böyle bakıldıgı için çoğu doktor direk bu teşhisi koyar diye güvenemiyorum açıkcası
Küçük amcamın oğlu çok hırçın bi bebekti TV yüzünden 2 yaşından sonra. Çatpat konuşurdu. TV kesildi oyun parkı piskiyatris vs derken 5 yaşlarında yine tam düzegün değil ama akıllı bi bebek.
Yani benim ailemde böyle var üf amann karma karışıüım şuan çocuk ismine seslenince bakmıyo diye sinirleniyorum artık cidden herşeye otizm deni olabilir mi.
Beslenmesi noktasında sebze meyve hiç3 yakın verdiğimi farkettim et vs yine aynı sürekli aynı şey bağırsaklar 2ç beyin ve beslenme cok önemliymiş
Allah kahretsin herşey okadar pahalı ki cocupa babama veya kayananam giddersm et veriyorum
Alabilirim lakin 1 kilo kıyma 200 TL neye para yettiricem meyve yine öyle cocuk sürekli bulgur pilavı makarna süt..
Kafayı yemek üzereyim düşünmekten.