Elif1597 Kızlar yenidoğan bebeğiniz 1 ayın sonunda kaç gr aldı acil yardımcı olun annemler 1 kilo alması lazım dediler zaten 1 2 hafta da doğum kilosuna ulaşıyo bu bebekler nasıl 2 haftada 1 kilo alır
Umutveannesi Elif1597 aylık 700-1500 gram almaları normalmiş. Benim bebeğim ilk ay 800 gram, ikinci ay 700 gram almıştı. Kilo alımı sınır olduğu için ara sıra sütüm yetmezse mama takviyesi yapıyorum günde bir ya da iki kere
Vgc 2200 doğdu 2070 gr a kadar düştü bugün 29. Gün 2800 gr bilmiyorum kilo alımı az mı meme mama gidiyorum aptamil prosyneo kullanıyoruz ama kilo alımınaz geldi bana
Elif1597 Vgc benim bebeğimde 2400 doğdu şuan 3000 1 ayda 600 almış yani dr iyi dedi mamayı bırak şaşırdım kaldım günde 2 3 kez mamaya takviye yapıyorum ona rağmen 1 kilo alamamış size helal olsun hanımlar 😅
Vgc Elif1597 ben de mama takviyesi yapmama rağmen kilo alımı az olmuş hangi mama kullanıyorsunuz aptamil prosyneo kullanıyorum ben gaz problemi olmasın diye ama bizimki maşallah gaz bombası
Elif1597 Vgc ama tabi ki gazı var sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde bile oluyo ama 3 4 öğün mama takviyesi almaya başladı artık büyüyor tabi arkasından kabızlık oldu dr yenidoğan olmaktan çıkıyor artık 4 5 kez yapmayacak normaldir dedi ama çok sancılı huzursuz
Elif1597 Golden goat kullanıyorum aptamil de palm yağı bulunuyor bu yüzden tercih etmedim içeriği en temiz olan sma vd golden goatmış ayrıca keçi sütlü inek sütü içermiyor yani bence daha besleyici
Vgc Pingca sma confort varmış o nasıl acaba mama verince de memeden uzaklaşıyor şırınga ile vermeme rağmen bu bebeler çok zeki
ASELAras48 Elif1597 bebekler doğumdan sonra kilolarının %10-15lik kısmını kaybeder 15.gün doğum kilosuna kavuşur o yüzden endişe etme ilk ay 500 gr ile 1 kg alması normaldir
Elf123 Elif1597 ikinci ayda 2300 almıştı olabiliyor yani üçüncü aydan sonra azaldı kilo alması meme reddi başladı çünkü
Elf123 Vgc dördüncü ay başlarında düzeldi yedi aylık iki haftadır yine istekli değil uyutup emziriyorum
Ervaannesii Moniza beslenmemle mi ilgili bilmiyorum ☺️Ekstra yaptığım bişey yoktu , annem ilk aylar kuru üzüm, kayısı hoşafı yapardı, sütlü bulgur yapardı sürekli sütüm artsın diye , sonrasında normal beslenme ☺️
Vgc Elf123 benim de ilk biberon verdim diye olmuştu şimdi de sütüm tazyikli geliyor diye oluyor yatarak emzirmeye çalışıyorum ama zor oluyor şırınga ile mama veya süt takviyesi yapıyorum hiç almazsa 31 gündür çile çekiyorum bu konuda