Elis61 Kızlar 21 günlük bebeğim var. Göğsümde hafif kızarıklık ve sertlik var. Emzirmeye devam ediyorum ama internetten araştırdıgımda mastit yazıyor nedir bu yasayan var mı? Nasıl geciyor ne kadar sürede geçiyor
Sblatc Elis61 bol bol soğuk uygulayın İnstagram da ebetulin.bulur var takip edin faydası olur. Bi de göğsünüzü rahatlatacak kadar elle sağın
tugbactlkya Elis61 soğuk beyaz lahana sar acıyı aliyo canım ve ılık duş felan alma sıcak görmemesi lazım bol bol emzir sağ memeyi ama tamamen memeyi boşaltmamak lazım sagarken çünkü daha fazla süt üretiyor 5 -8 dk sağ qma diğerini de sagmayi unutma bide diğeri olmasın buzla soğuk uygulama yap Masaj da yapman lazım böyle emerken bebegin o tıkanan yerler açılsın diye 2 parmaginla memenin üstünü yanlarını dairesel hareketler yap umarım bunları yaparsan gecicektir
BebekE Elis61 süt kanalları tıkanıyor. ılık duş alın, sık sık sağın. Özellikle bebeğinizi normal emzirdiğinizin ters yönünde emzirin çok rahat açıyor. Geçmiş olsun. Tabi beraberinde çok ağrı ve ateşiniz varsa doktora görünün.
Yesim95 Elis61 bol bol emzirin ve sağın yoksa ilerleyince önce ateş yapıyo sonra süt napsanizda gelmiyor ve zorla yumuşatsaniz da azalıyor
catgirlmoms Ters emzirme yöntemini deneyin. ilerletmemeye çalışın memenin ucunu değil kahverengi yerini de tamamen almasını sağlayın
Elis61 catgirlmoms ters emzirmede zorlanıyorum ama münkün mertebe yapıcam. Ne kadar sürede geçiyor bu😞
BabyKayra Sürekli emzirip veya sağıp göğsünüzü boşaltmanız lazım. Eğer ilerlerse ateş,sıtma,halsizlik yapıcaktır. İlerlerse mutlaka doktora gidin
catgirlmoms Elis61 eğer uygularsan 2-3 güne gsçiyor ama tekrarlatmaman lazım . Çocuğu emzirirken dikkatli olman lazım.
Nilkiz Sblatc @“Sblatc”#p212863477 kesinlikle katılıyorum. Sıcak mastit e iyi gelmiyor. Daha çok ateş basıyor
guzelllanne Elis61 sıcak sütü daha çok indirir canım memeye kanalları açıyor sen soğuk uygula ben de 18 günlük bebeğim başlarda bende mastlt oldum göğüslerim taşa kesti kırpkırımızı olup ateş bastı emzşrebşldiğin kadar emzir emzirmesinin dönem de de mutlaka sağım yapıp göğsünü boşalt
Sblatc Elis61 evet çoğu kişi sıcak diyo ama takip ettiğim ebelerde ısrarla sıcak değil soğuk uygulayın diyo. Sonuçta orası zaten ateşli iltihaplanma bile olabiliyo. Ateşli olan bi yere iyice sıcak uygulamak iyi değil bence
Elis61 guzelllanne çok geçmiş olsun canm tamam soylediklerini dikkate alıcam birkaç güne geçer inşallah
Elis61 Sblatc canm ben olayı çözdüm. Önce sıcak sonra soğuk uygulayacaksın. Sıcak uygulamak zorundasın kanalları açıyor sütüm boşalmasını kolaylaştrıyor. Sütü sağdıktan veya boşalttıktan sonra soğuk uygulanıyor ki kanallar kapansın yoğunluk. Ben o şekilde evde kendi deniyorum şimdi
Elis61 tugbactlkya ama sıcak kompres yapıyorlar doktorlar hemşireler süt insin diye. Duşta süt yoğunlugu artıyor mesela. Soğuk kanalları kPatıyor. Sütün boşalmasını engellemez mi? Dün oldu bende bugun kendi çapımda deniyorum bşeyler. Kızarıklık yarıyarıya azaldı. Bu iyi bir gelişmemi bilmiyorum. Öyle aşırı bir ağrı yok. Bende kucuk bir yerde sertleşme kitle gibi bazen baya yumusuyor.süt kanalı tıkanıklıgı sanırım bu😞 sen yaşadın mı
tugbactlkya Elis61 ben ilk ay yaşıyodum lahana kapattım soğuk ağrısı geçti hemen kızım emerken bile aciyodu simdi hatırlıyorum duş almıştım ama kışın doğum yaptığım için sıcak banyoydu biraz benimki ama çok tutmadım üstüne hatırladığım bu kadar instada ebeler gördüğüm bu bilgiler ama tabi siz daha iyi bilirsiniz inşallah hemen geçer
Elis61 BebekE bilgiler için teşekkür ederim . Ağrım vs farklı bir sıkayetim yok. Ara ara ters yöndede emziriyorum dünden beri ama geçmedi. Ne kadar sürede geçiyor acaba. Ama kızarıklık hafifledi baya baya onu farkediyorum ve yumuşama var bunlar iyileştiğin bir göstergesi midir