Nnnnb Kızlar yarın memenjit aşısı olacağız . 6 buçuk aylık kızım . Erken mi ? Ne zaman vuruluyor . Korkuyorum ya onun canı acıyacak ateşi çıkacak vs diye , kendimi aşırı kasıyorum 😓
Aydagul35 Nnnnb en erken yaptıran ben miyim acaba. Bizim doktor 3-5-12 aylar planladı. Bizde yaptırdik. Nimenrix ve bexsero birlikte yaptırdık. Çok şükür bir sıkıntı olmadı. İkinci bebesime de aynı aylarda planlıyoruz. 3 aylık oldu haftaya ASM gideceğiz
Denizvepasa Nnnnb ben de 3. Ayda başladım. 3-5-13 nimenrix, 8-10-22 de bexero olacak. Hatta haftaya carsamba 2. Dozumuzu olacağız nimenrix
Durununannesi3433 Aydagul35 bizde aynı şekişde 3. Ayda rota aşısı ile yapıldı. Menenjit önemli allah korusun yakalanan çocukların yarısı özürlü kalabiliyor tabiki atlatanda var ama küçük yaşta önlem alınmalı. 1 yaştan sonra tek doza düşüyor şanslılarsa uakalanmıyorlar
Denizvepasa Nnnnb 3 doz nimenrix 3 doz bexero Eftelya-29 yanlış biliyor olabilirim ama araştırdığım kadariyla 2 tip menenjit varmış o yüzden. Farklı asilar olacak 3 doz bir aşı 3 doz bir aşı.
Deletedmom_14 Nnnnb 5-7 ve 13. Aylarda hem bexsero hem de nimenrix planlamisti doktorumuz. Sukur bitti tum dozlarimiz. Bizde ates oldu ama kimi bebekte ates olmuyomus, korkmayin ins kolay atlatirsiniz.
Nnnnb Deletedmom_14 inşaAllah teşekkür ederim . Ya ek gıda süreci birde vucudunda kırmızı kırmızı şeyler çıktı yakın yazmanda çenesinde hala var . Ağır gelir mi ikisi birlikte de düşünmüyor değilim , yani alerjik bi durumsa aşıda üzerine ağır gelir mi ki
Snglmert Nnnnb kalabalık çocuk ortamında olmayacağı için ve yaz döneminde olan aşının faydası pek olmuyor dedi.devlet hastanesindeki dr da aynı görüşte
Denizvepasa Aydagul35 bilmiyorum doktorumuz böyle dedi. Bexero biraz ağır sanırım nimenrix e göre. Biz ilk doz nimenrix cok ateş yapmamıştı
Aydagul35 Denizvepasa iki aşı dozu aynı ay aynı gün yapıldı mesela 3. ayda nimenrix ile bexsero, biri sağ bacağa birini sol bacaga. Bı hafta arayla vurgulalim diye düşünmüştuk, doktor ikisi birden aynı gün yaptırın demişti.
Aydagul35 laliko35 sizinde aylara yaymış doktor, demek ki doktorlar farklı düzenleyebilir 🤔 bizm iki aşısı da aynı ay aynı gün yapıldı, biri sağ bacak biri sol bacaktan. İlk kızımda tüm özel aşılar tamamladk, ikinci bebeğim de aynı aylarda planladık
Aydagul35 Denizvepasa biraz ateş yapti diye hatırlıyorum. sürekli huzursuz bir bebek olduğu için nedeni aşıya baglamadm, bunu hatırlayamıyorum maalesef. Kızım 19 aylık olacak. İkinci bebiş 3 aylık oldu haftaya nimenrix ile bexsero başlayacağız. İnşallah huzursuz olmaz, Ateş belki yapabilir 🤔
Plncnr-dnsn Nnnnb bizim 3 6 13. Aylarda planlandı 3. Ayda covit olduğumuzdan dolayı 1 ay ertelendi 4. Ayda nimenrix ve bexsero olduk bayramdan sonra da 2. Dozları olcaz erken değil yani ne kadar erken o kadar iyi nimenrix ateş huzursuzluk yapmadı hiç ama bexsero yaptı