Yildiz070707 Merhaba anneler 1 buçuk aylık bir kızm var ayın 20 sinde 2 aylık aşılarıyla birlikte rota virsürü aşısı yaptırmam gerektiğini söylediler sağlık ocağından birincisi bu aşıyı yaptırmalı mıyım? Sizler yaptırdınız mı ? Birde yaptırısam eğer 2 aylık aşılarıyla aynı anda yapılması herangi bir yan etki yapar mı çok kararsız kaldım 😔
Karakuzu Yildiz070707 aşı zaten damla şeklinde canım bi yan etkisi yok 2.ay aşıları ateş yapabilir,ama rota kesinlikle yaptırmanı öneririm
Mirac_21032019 Yildiz070707 kesinlikle yaptir rota asisini ama 2 ay asilariyla birliktr degil 3.ayda aşı yok o zamanda rotayi yaptir
Mercimek34 Yildiz070707 Merhabalar benim kızım 3 ay 7 günlük 2. Ay aşılarının ertesi günü yaptırdık rota aşısını. Herhangi bir yan etkisi olmadı. Yaptırmanızı tavsiye ederim yaptırmayanların çok pişman olduğunu virüsü kapıp hastaneye yattıklarını okumuştum forumdan aratırsanız sizde görebilirsiniz
Mirac_21032019 Yildiz070707 hayir cnm biz 3.ayda yaptirdik ikinci dozumuzda bu ay 5.ayda neden karistiricaksinki asilari 2.ayda karmasi var gerek yok yani
Yildiz070707 Mirac_21032019 tamam çok teşekür ederim gerçekten insan çocuğu söz konusu olunca ne yapacağını bilemiyor her kafadan da bir ses çıkıyor çok kararsız kalmıştım
Yildiz070707 Mercimek34 çok teşşekürler kararsız kalmıştım gerçekten çünkü aşı hakkında kötü şeyler de duydum ama yaptırıcam kesinlikle
Kelebek_16 Yildiz070707 3 ve 5 aylarda yaptırsan daha rahat olur, mama gibi şırınga ile veriliyor, 2. Ayda verem aşısı zor bir aşı, rota virüs sonrası kusmaması lazım ilaç etkisi için, o ağlamaklı halde nasıl olur bilemem, ucuz bişeyde değil ki sonuçta
BuseK Kelebek_16 ağız içine deymiş olması aşının yeterli zaten tamamı değil yarısı bile ağzında kalsa yettiğini söyledi doktorumuz fazladan verdiklerini söyledi bazı bebekler çıkardıgı için , bnm oğlumda 2 aylıkken oldu karma aşılarla önce rotayı verdi sonra diğer aşıları oldu ishal vs hiç bi yan etkisi olmadı onun
Ummus-kaan Yildiz070707 oğluma yaptırmıştım 2.5 yaşında şuan ve geçen günlerde ishal oldu 1 hafta sürdü nerdeyse dr dediki iyiki yaptırmışsın yoksa daha ağır geçerdi ve hastanede yatırmak zorunda kalırdık o 1 hafta ömrümden ömür gitti daha ağır geçirse napardım bilmiyorum iyiki yaptırmışım kızımada yaptırdım ama keşke bu kadar pahalı olmasa
Yildiz070707 Ummus-kaan keşke bu kadar önemli bir aşı nasıl devletin aşı takviminde olmaz anlamıyorum
Tugbaf Yildiz070707 canım benimde oğluma 2 aylık aşıdan sonra burdurdum doktorumuz bir sıkıntı olmaz dedi 2 ay aşıları bebekten bebeğe değişiyor ateş yapabiliyor çok şükür benim oğluma yapmadı sadece doktorumuz 2 ay açısında rota alışında canlı aşımolduğu için rota aşısını bir hafta sonra yapılmamızı önerdi ve iyi Kids yaptırmışım rota alışı zehirli ishal ve her hangi virüse karşı ağır geçmesini engelliyor