Snm_arya Merhaba arkadaşlar kızım 12 ay 9 günlük oldu gece emmeleri devam ediyor fakat artık kızımın odasını ayırmak istiyorum Bunu nasıl başara bilirim ilk bebeğim ve inanın hiç bir tecrübem yok bu konuda Sizler nasıl ve ne zaman ayırdınız?
Kuzeybabyy Snm_arya 11 aylıkken ayırdım odasını şuan 17 aylık hala uyanır geceleri 🫣 zaten her şeyini duyuyorsunuz hareket etse bile uyanıyorum
isabel Snm_arya odası hazırsa gündüz uykularını orada yaptırın 1-2 hafta. Uyku haricinde odasına alışması benimsemesi açısından bolca oyunlar oynayıp vakit geçirin. Sonra gece orada uyutmaya başlayın. Ben oğlumu ayırırken çarşaf sesini bile duyuyordum. yakın zamanda kızımı da çocuk odasına geçiricem. Ama ikisinde de gece beslenmesini kestim
Deletedmom0099 Snm_arya 14 aylıkken gece beslenmesini kestim 21 aylıkken odasını ayırdım tam 2 yaşındayken de park yataktan normal yatağına geçirdim gece beslenmesi yapmayadabilir o yüzden eğer onu keserseniz oda ayırma daha hızlı olabilir, gece beslenmesi olmayınca uyku bölünmesi de az oluyor ben mama veriyordum, su vererek kestim
Snm_arya Kuzeybabyy ahh darısı bize ya valla çok istiyorum şimdi yeni bir şehir değişikliği yapıyoruz ev düzensizimi kurar kurmaz odasına almak istiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum ayırmazsan bizim kız evlenene kadar yanımızda yatar 🤭
Gkcylmaaz Benimkide 8 aylık gece 2-3 kere uyanıyor ve bende ayırmayı çok istiyorum olmuyor böyle ya. Çıt ses çıksa gözü açılıyor, ayırınca belki daha derin olur uykuları. Tabi nereden başlayacağımı bilmiyorum. Umarım bilen çıkarda akıl verir
Essrraa1 Gkcylmaaz Benim bebeğim de 9 aylık geceleri çok sık uyanıyor ve pış pışlayarak ya da ayağımda sallayarak uyutuyorum uyanmaları azalsa bende ayırmak istiyorum
[silindi] Gkcylmaaz 7 aylıkken ayırdım şuan 8buçuk aylık önce gündüz odasında yatırdım başta sık uyandı alıştıktan sonra gece yatırmaya başladım aynı şekilde başta zorlandı ama alıştı bazen uyanıyor bazen uyanmıyor böyle gidiyoruz şuanlık
Ummahan250820 isabel benimde 9 bucuk aylık kızım var 1 yaşımda ayırmayı düşünüyorum dedikleriniz çok mantıklı deneyeceğim
Mirayaksyy isabel gece beslenmesini nasıl kesitiniz benim bebeğim 9 aylık geçe sırf bağımlılık gibi mama içiyor kesmek istiyorum ama napıcağımj bilemiyorum
Seragrkn Snm_arya 6ıncı ayında odasına geçirdim telsizde almıştık her uyandığında yanındayım zaten. Kendi odamızda da olsa her türlü kalkıp yanına gidiyorum bu şekilde de odasına gitmiş oluyorum. Benim için zorlayıcı bir durum olmadı zaten cocuğunuz her şeyden önce geldiği için zorluklar gözde pek büyümüyor. Ve kızım şuan diş döneminde ve sürekli geceleri ağlayarak uyanıyor sık sık. Emmek için kalkıp yanına gidiyorum. Şuan ise 7.5 aylığız
FatmaKrbkl Snm_arya 21 aylıkgeçen hafta ayırdık bizim odadaki eşyalarını beraber taşıdık kaldırdık gece beslenmesini 9. Aydan itibaren kesmiştik zaten, gündüzleri ilk günler sık sık odasına çıktık umutun odası diye vurguladım sürekli, alışması kolay oldu çok şükür ☺️
Melekhnm FatmaKrbkl emiyor muydu nasıl kesitiniz beslenmeyi ben kessemde oğlum sürekli uyanacak gibi meme istemesede uyanıyır çünkü
Aydagul35 Snm_arya ben 4 aylıkken ayırmış odağında uyumaya başlamıştım. Bez değiştirme ve uyku her zaman odasında oldu. Vakit geçmeden ayırıp alıştırmaya çalışın, bir hafta yanında uyuyun sonra duruma göre yavaş yavaş azalttın🤔 birazcık geç kalınmış hissettm
fernweh Aydagul35 uzmanlar 1 sene aynı odada kalmak gerekiyor diyolar güvenli bağ için yanlış bilmiyorsam 😌
Alasivar Aydagul35 4ay biraz erken degil mi? Geceleri emmeye uyanmiyor mu yada kac kere uyaniyor? Anne icin daha zor sanki. Bizde 3.5 ayligiz anne yani yataga birlesik degil kopegimiz oldugu icin her emmesinde ayaga kalkmam gerekiyor o bile bazen zor oluyor ayri oda icin 6ay doye duymustum en erken
isabel Beyzaymn @Mirayaksyy oğlumu şöyle kestim. Gece 2 saate bir alışkanlık yüzümden emmeye kalkıyordu. Her emmek için kalktığında su içirdim. Emzirmediğimi görünce ilk başta çok tepki verdi ağladı. Ama 1 hafta sonunda su içmeye alışmıştı. Tuvalet eğitimine kadar da su içme alışkanlığı edindi gece kalkıp su istiyordu bu sefer 😩 Kızım ise geçen ay el ayak hastalığı oldu. Boğaz yarası yüzünden emmek için kalksa da ememiyordu. Bunu fırsat bilip hastalıktan sonra da her kalktığında uykuya devam etmesini sağlamaya çalıştım. Emzik kullandığı için kolay oldu ama süreç uzun sürdü. Şimdi 20-21.00 arası uyuyor. 23.00-00.00 arası gece öğünü veriyorum sabah 05.-05.30a kadar uyanmıyor Uzun sürebilir ama istikrarlı davranınca ona da alışıyorlar
Balyanakannesi04 Oğlum 7 ay 15 günlük anne yanı yatağında rahat edemiyordu artık 3 gün oldu odasını ayırdım uyku süreleri çok şükür biraz daha arttı
Denizmomy Snm_arya ben 7 aylıktı ayırdığımda iyi ki ayırmışım diyorum çevrendekileri ay çok erken ayırdın diyecek benim diyenler oldu ben dinlemedim açıkcası zaten uyum sağlaması da zaman alıyor uyku eğitimini de 8. Ay da vermiştim şuan da 14 aylık düzenimiz oturdu tavsiye ederim
Ondina Denizmomy uyku eğitimi konusunda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Oğlum son bir haftadır sadece emerek uyuyor, böyle sıkıntılarımız hiç olmamıştı. Utku eğitimi vermeye çalışıyoruz bizde.
Aydagul35 Alya3361 ayrılmak demeyelim de , yatak odasına alışmasın diye ,onun odasında çift kişilik yatak ayarladım bir yaşına kadar hep odasında idim. Sonra yava yavaş tek bıraktım
nilesea Alya3361 benimki 3 aylık, 1 aydır her gece odasında yatıyor, hepimiz için çok daha konforlu oluyor böylesi, sabahları yine hepberaber güle oynaya güne başlıyoruz, en güzel yanı da daha o farketmeden oda ayırma probleminden kurtulmuş olduk🙏
melelsari Snm_arya 6 aylıkken odasını ayırdım. Gündüz ve gece yatağında yatırmaya başladım ayrı ayrı denemedim. İlk bir kaç gece zor oluyor anne için psikolojik olarak. Gözümüzü açınca görmeye alışmışız. Kendim uyandıkça gidip bakıyordum. Her gece saat başı uyanırdı odasına geçtikten sonra iki saatte bir üç saatte bir uyanmaya başladı. Gece emzirmelerinde odasına gidip emzirirdim yatırırdım. Bir yaşından sonra gece beslenmesini önermiyorlar. Yaşını geçince uyanınca su içirdim öyle öyle alıştı. Çünkü tok olduğunu biliyorum. Huysuz olursa iki üç kere uyanır ama diğer zamanlarında ya uyanmaz ya da bir kere kalkar. 14 aylıkken de uyku eğitimi verdim kendim ağlatmadan. Kendi kendine uyuyor yatağına yatınca artık. Siz de bebeğinizde daha rahat ediyor odalar ayrılınca pes etmeyin deneyin derim.
Ondina melelsari uyku eğitimi konusunda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Bir haftadır emerek uyumaya başladı, böyle bir huyu yoktu şimdiye kadar. 🤷♀️