ELizMetin Merhaba kızlar benim ikizlerim prematüre doğdular , doktor rop muayenesi yaptırmamızı söyledi kontrol amaçlı . Randevu aldım ama duyduğum ve YouTube’dan gördüğüm kdryla ağrılı zor bi muayene, yaptıran var mı ?? Lütfen cvp beklıyorum
Ayso5 ELizMetin kaç haftalık doğum yaptınız acaba bende 36 haftalik doğum yaptım doktorum yapmasan da diyor ama çok kararsızım ve nerede yapacaksınız devlet hastanesi yapmıyor bize
Melekbas ELizMetin bir kez goturdum o aglamasini ve gozlerinin kizarikligini gorunce bir daha goturmedim. Hals uykusunda sicriyor korkudan iki aylik olduk goruyor takip ediyor. bir sikinti yok gelismeye baslamis demisti doktor bir siikinti olursa ozele gotururum diye goturmek istemedim
Emineygt ELizMetin benim oğlum da erken doğdu kuvezde kaldı defalarca rop yapıldı evet zor muayene ama prematüre bebekler için şart olan muayene muhakkak yaptırın 🌸
Nursenac Ben yaptırdım bir kaç damla damlatıyorlar sonrasında gözü sabitleyip bakıyorlar. Zor bi işlem değil doktor odaya aldıktan sonra 5 dk sürdü ben ağrı kesici verdim yinede gözünde falan kızarıklık olmadı . Çok geçmiş olsun 🌺
ELizMetin Nursenac çok teşekkür ederim, YouTube’dan çok korkunc bi işleme benzıyo , cmt günü randevumuz var ızledıkten sonra kararszm
TwinsmomDA ELizMetin nasıl kararsızsınız ya sizin tercihiniz bir işlem değil. İlerde Allah korusun gözde problem çıksa vicdan azabı çekmeyecekmisiniz?
Kasev Bizim de bugün öğleden sonra randevumuz. 2. Gidişi oğlumun. Yarım saat kadar göz bebekleri büyüsün diye damla damlatıyolar içeri alınca uyuşturucu damla damlatıyolar ve muayene 1 2 dakika sürüyor. Bebekler baya ağlıyor rahatsız olup. Bi sıkıntı çıkmadı kontrol amaçlı götürüyoruz sadece ama hiç götürmek istemiyorum çünkü yarın bir de aşısı var. Denk geldi ve ikisine nasıl dayanacak bilmiyorum
Nur1212 Kasev evet çok ağlıyorlar ama dakikalık bir işlem lütfen ihmal etmeyin böyle şeyleri körlüğe kadar gidebiliyor bu durum böyle şeyleri ihtimale bırakmayın biz aylarca gittik çok şükür sıfırlandı
Kasev Melekbas geleceksiniz diye form tarzı bişey falan doldurdular mı bende götürmek istemiyorum ama ya bişey çıkarsa müdahale gerektirecek diyorum
Nur1212 Melekbas böyle şeyleri nasıl ihmal ediyorsunuz anlamıyorum göz bu ya ihmal ettiğiniz takdirde körlüğe kadar gidebiliyor biliyorsunuz değil mi?
Tubasahra ELizMetin Kasev Rop muaynesi çok önemli bebekler sadece islem sirasinda rahatsiz olduklari icin agliyorlar.Rop bi hastalıktır muaynesi duzenli yapilmalidir.Yoksa daha kötü sonuclar ortaya cıkabilir.Lütfen ihmal etmeyin.Suan 5 dakika ağlaması senelerce ağlamanızdan iyidir.
Aysemia Kendi tercihlerine göre götürmemek nedir aklım almıyor. Benim bebeğimin sıfırlandıktan sonra tekrar yükseldi daha sonrasında sıfıra indi. Lütfen yukarıdaki cahil cesareti yorumları dinlemeyin. Biraz zor anne için sesli ağlıyor çünkü. Göz kaslarının arkasındaki ince damarlar prematüre bebeklerde gelişmeyebiliyor. Özellikle 33 hafta öncesi demişti doktorum. Belirli seviyeleri var mesela siz iyileşti gibi görüyorsunuz götürmüyorsunuz oysa ki bebeğinizin numaralı ropu var. İlerdeki gözlüğü ona siz hediye ediyorsunuz gibi düşünün. Ben ilk rop muayenesinde ağlamıştım bir ay küvez bekleyen bir anne olarak. Ama onun minik gözlerini her şeyden değerli. ağlayacak ama sağlıklı gözleri olduğunu kesin öğrenince de sizin içiniz rahat edecek emin olun 😊
Tubasahra Aysemia Kesinlikle katıliyorum.Şuan en fazla yarım saat ağlar ancak rop devam ederse senelerce ağlarlar.Ve bu anne babanın ihmali oluyor.Ağlamasına rağmen aşılarını ihmal etmiyoruz ki rop muaynesi aşıdan çok daha önemli bana göre.
Nur1212 Aysemia o kadar haklısınız ki aylarca yoğun bakım kapısında bekledim ve taburculuk sormasıda 2 3 ay ropa devam ettik ve yoğun bakıma bebeğimin yanıma girdiğimde bu muayneye denk gelip dayanamayıp dışarıya çıkmıştım ama bebeğimin sağlığı için dedim. Sonrasında da muayne sırasında hep yanında oldum körlüğe kadar gidebilen bir şeyi nasıl şansa bırakıyorlar bebeklerini ağlıyor diye aklım almıyor ya benim. İhmalsizlikten çocukların hayatlarıyla oynuyorlar
Minikkus14 ELizMetin benim kızımda oldu 10 dk aralıklarla damla damlatıyorlar 5 kere sonra alıyorlar anne baba yanına koymuyorlar genelde dayanamayız diye 5 dk sürmedi girdik yanına öyle aşırı ağlamamıştı kızım
Alyaaselim ELizMetin kızıma 4 defa yapıldı 3 defa 10ar dakika arayla damla damlattılar. Hepsi farklı hastanelerdi. Bazı hastaneler sizi de odaya alıyor bazıları almıyor. Kanca tarzı şeylerle gözünü iyice açıp gözün arka taraflarına falan bakıyorlar. Genelde doktorlar ağrıdan ağlamadıklarını söylüyorlar kıpırdamasın diye tutuluyorlar korkuyorlar ondan ağlıyorlar. Ilkinde eşim sürekli konuştu kızımla o yüzden hiç ağlamadı ama diğerlerinde çok ağlamıştı. Canı acıyacak telaşesiyle ihmal etmeyin lütfen farklı farklı durumlar çıkabiliyor. Her muayeneden sonra kızıma sarılıp hemen emzirmiştim emzirme bitince gülücükler saçmaya başlıyordu
birmelekannesiiiiii ELizMetin tam 5 ay yaptırdım gözüne 4 defa damla damlatıyorlar göz bebekleri büyümesi için 40 dakika bekliyorsun daha sonrasında muayene ediyorlar ama gözlerini uyuşturuyor acı çekmesin diye çocukların ağlama sebeb-i aslında aletten korkmaları o yüzden korkmadan götürün ihmal etmeyin 😇 bu arada inşallah biran önce iyileşir melekler 🌸
Nur1212 ELizMetin lütfen buradaki götürmek istemiyorum, götürmücem yok kötü birşey diyenleri dinlemeyin. Rop muaynesi çok önemli bir şey benim bebeğim 26 haftalık doğdu yoğun bakım süreci haricinde 2 ay gidip geldik biz ropa. Lütfen ihmal etmeyin bebekler korkup biraz ağlıyor ama dakikalık birşey ben ağrı kesici falanda vermedim bence gereksiz birşey. İhmal ettiğiniz takdirde allah korusun körlüğe kadar gidiyor. Ve yoğun bakımdan çıkarkende özellikle uyarıyorlar böyle şeyler için lütfen ben götürmedim birşey olmadı diyen insanları dinlemeyin onlara olmadığı sizede olmucağı anlamına gelmez.
Kasev Nur1212 bizde 3. Kez gidicez muhtemelen 2 3 sefer sonra göndeririz sizi dedi doktor. Çok şükür bi sıkıntı yok