Themamacita Arkadaşlar bebeğimin kafası yukarı doğru uzun arkası dümdüz değil ama orda da sanki bir anormallik var düzelir mi acaba sırt üstü pozisyonda kafasını sağa sola çevirerek uyuyor yan yatmıyor hiç rahat edemiyor nasıl düzeltebilirim yan yatmamasıyla mı ilgili bu durum yoksa zamanla düzelir mi şuan 3 ay 12 günlük
tenceretavakuskana Themamacita zor dogumdan kaynaklı benım oglumunda bıraz yukarı dogru uzundu gevtı sonra Aslında gzoe batan bısey yok kafasında ben sevdım hatta🤭seklı bana gore normal ama ust kısm bızde kendılıgınden gectı tam o bolgeye bısey koyarsanız cokuk durabılır bence yan yatmayla yanlar sekıllenır kafa ustu bolgesı ıcın bence doktora danısın dırekt
Tgk_tk Themamacita ay benim kızımın da aynı böyle. Arkası bombeli önü böyle uzun zamanla şekillenir diye ümit ediyorum çok takmıyorum kafaya 😃
Jelibonsmom Themamacita benim bebeğim de 3.5 aylık kafası bu şekilde, doğduğunda tam saz kafalıydı şu an o zamanki kadar çok değil , sırt üstü, kafasını sağa sola çevirmeden yatarsa düzelir diye düşünüyorum çünkü yastık oraya baskı yapmalı
Nltka Oğlum iki yaşında kafası normal doğum kaynaklı hem uzun hemde düzdü arkası. Yatar pozisyon işleri bitip oturmaya başlayınca kafaya baskı azaldı güzelce şekillendi merak etmeyin geçiyor şuan çok küçük zamanla şekillenecek
birmelekannesi2 Nltka benim oğlumda 8 aylık canım kafasının arkası uzun önerin varmi acaba desteksiz oturabiliyor uyurken sağlı sollu yatiriyorum
Esraaa55 Nltka ay bu yoruma sevındım 🥰 çünkü bnımkının de arkası dümdüz bıraz yukarı dogru uzun saga sola yatırmaya çalışıyorum suan sırt ustu yatmayı sevıyor o yuzden dönüyor arkasına yastık koyarak desteklıyorum insallah bnımkıde düzelir
Nltka birmelekannesi2 hiç bir Şey yapma o kendiliğinden düzeliyor genetikte yoksa. Kafası tası kemikleri erleri şekillenebilir şekilde yumuşak daha hiç kafana bile takma
Nltka birmelekannesi2 anladım genetikte varsa düzelme olmaz bence ama tabi bu benim görüşüm doktorada sorun isterseniz yanlış yönlendirmek istemem benim oğlumunki tamamen geçti . Zaten normal doğum kaynaklı ve sürekli yatar pozisyonda olmasından kaynaklıydı .
Themamacita Tgk_tk ya benim bildiğim arkasının düz olmaması gerektiği ama niye böyle yukarı uzamış onu anlamadım 😁
Themamacita Jelibonsmom hahah saz kafalı mı 🫢 kızım hiç düz tam kafa üstü yatmıyor kafasını sağa ya da sola çeviriyor yatarken
tenceretavakuskana Themamacita kafası bana normal gekdı ya resımdekı gıbıyse Doktora danısın bence en garantısı sımdı o bolgeye yastık falan koysanız coker belkı bılemedım