Sanemim Kızlar kızım 1,buçuk yaşında doğumdan itibaren anne sütüyle besleniyor ek gıda olarak asla bisey yediremiyorum sadece emmek istiyor sürekli meme diye pesimde emzirmedigim zman kıyamet koparıyor resmen .Başka hiçbişey yediremiyorum ağzını kitliyor bisey vermeye durduğum zamn sadece emmeyle d3 doymuyor biliyorum .Ne yapacağım kızlar bi fikir v3rin bana nasıl yedirmeye alistiracam
BARTUMOM Sanemim benim oğlumda 18 aylık hala emiyor ve çok düşkün zorla yemek asla yediremezsin bende geçenlerde tabağı koydum yere yediremeyince, mutfağa bi gittim geldim oturmuş kendi yiyor o günden beri ellemiyorum döke saça kendi yiyor tabagi hazirlayip koyuyorum kendi yiyor çözümü böyle buldum
Funda80 Sanemim aynı benim oğlum. 1 yaşına yeni girdi. Tek besini anne sütü. Şöyle kaşık kaşık yemek yemedi yada ne bileyim bir meyve yemedi. Bende şaştım kaldım ne zaman yemeye başlayacak bu çocuk. Meme vermicem iyice acıksın yemek yesin yeter artık diyorum. Ama ağlamaya bir başlıyor çığlık kıyamet. Öyle olunca mecbur emziriyorum.
Mamaqueen Sanemim benim kizimda oyleydi ama arada yerdi. Bi iki sevdigi sey vardi mesela muz falan. Senin hic bisey yemiyorsa muhtemelen memeye guveniyordur. Memeyi doktora danisarak biraktirabilrsin
Sanemim Teemo07 maalesef canım 😥o kadar zor durumdayım ki inan sürekli emmek istiyor 5 dk bi emer 10 dk sonra yine gelir emmeye gece de sürekli memede sabaha kadar .Hiçbişey yemez mi ya bi çocuk aklım almıyor ne yapabilirim onu da bilmiyorum🥺🥺
BARTUMOM Sanemim birde balık yağı kullanmaya başladım ondan sonrada değişti iştahı beni oğlum iri bebekti hep görende diyordur neler yiyor kimbilir bu çocuk ama gerçekten çok seçici ve kaldırılarak yiyecek bir cocukta değil
Teemo07 Sanemim arkadaşımın bebegi de hemen hemen aynı durumda. Memeden ayıramıyorum diyor. Yapışık geziyorlarmış. Onunda 16 aylık kızı. Geçici bir dönemdir illaki. Benimki de sadece mama, ek gıdası az. Gıdım gıdım zorlamıyorum artık. Doydugu kadar. Aç kalacak değil ya. 14 aylık oglum da.
Sanemim BARTUMOM ayy keşke yesede benimki de dokse toplanır dökülen. Inan çok zormus çocuğun yemek yememesi benimki oyle de yemiyor nqsi cocuk bilmem sinirlerime hakim olamiyom bazen bağırıp cagiriyom uzuluyom sonrada .
Sanemim Funda80 aynı biz canım ya vermeyince kıyameti koparıyor inan psikolojimi bozdu iyice böyle yiyen çocukları görünce çok ozeniyom kalkıp bi umut biseyler yapıp yedirmeye çalışıyom elimde kaşığı görürken kaçması bir oluyor tutup zorla yedirmeye çalışıyom ağzını kitliyor resmen .Iyice zayıfladı canım çok uzuluyom bu duruma napacaz bilmem Allah senin de yardımcin olsun canım
Funda80 Sanemim benimkide kaşığı görünce kaçıyor. Normal kilosununda altında bir bebek. 1 yaşını biraz geçsin doktor raporlu mama yazıcam demişti. Onu bekliyoruz bakalım. Inşallah fayda eder. ALLAH sizinde yardımcınız olsun. Sağlıkları yerinde olsun inşallah
Sanemim Mamaqueen aynen canım memeye güveniyor ve istedi dk da olacak illa asla geri ceviremezsin. Memeden kesmeyi düşünüyorum canım bklm yoksa asla bisey yiyecek gibi durmuyor başka bi çözüm yok gibi duruyor🥺
Mamaqueen Sanemim evet birde kan tahlili yaptirmani oneririm. Istahsizliginin sebebi kandaki dusuk bi degerden kaynaklaniyo olabilir. Ornegin demir , b12 dusukse hic bisey yemez istahsiz olurlar
Sanemim BARTUMOM tamam canım onuda deniycem insalahh bi faydası değer çok teşekkür ederim önerilerin icin😍
Sanemim Mamaqueen tamam canım çok sağol önerilerin için yarın ilk isim doktora gitmek olacak. Insalhh bi faydasını görürüm böyle olması çok uzuyor beni
Sanemim Teemo07 insalahh canım geçici bi durumdur böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum .Sutum öyle çokta değildir ama nasi oluyor bilmiyorum doymadigi ’na da eminim ama başka bisey de kabul etmiyor .Her çocuk bir olmuyor işte canım insalahh bi an önce bu durumdan kurtuluruz .Olsun canım az da olsa yesin bebeğin inan zorlamayla asla olmuyor ben onu da denedim daha fazla inatlasiyor senle
Emineg35 Teemo07 14 aylık. 1 haftadır ağzına ek gıda hiç sürmüyor desem yeridir. Mamaya düşkün olmayan çocuk mama içer oldu. Zaten iştahsız. Bıraktım artık.
Sanemim Funda80 inşallah canım faydasını görürsün 🙏Benimkide öyle kilosu düşüktü zaten şu aralar o kiloda gidecek böyle giderse .Tabi önemli olan kilo da değil sağlıklı olsunlar tek ki kilo bu alınır da verilir de .Ama biz anneler en iyisi olsun istiyoruz çocuklarımız icin onlarin iyiligi icin .Inslahh bu konuyuda kisa zmanda cozeriz 🙏yarin doktora gidecem bklm ne diyecek
Teemo07 Sanemim aynen, doktorlar da zorlamayın diyor. 2 yaş da geliyor, iyice inatlaşacaklar. İllaki bir gün yiyecekler. Eminim geçici. Sütüm yettiği kadar onu idare ediyordur. Bizimki de az az mama içiyor hala. Bakalım, bekleyeceğiz.