gokce24 Kızım 4.5 aylık şu ana kadar hiç özele muayeneye götürmedim. Devlette de boy kilo falan bakmıyor sağlık ocağı bakıyor. İlk iki ay götürdüm sonra götürmedim. Sizce özel çok gerekli mi özel bi doktorun olması? Boşuna mı götürmüş olurum. Nelere bakıyorlar özelde kesinlikle götürmelisin diyebileceğiniz bir artısı var mı? Yoksa yine devlete götüreceğim
SeninAnnenBirMelektiYavrm gokce24 bi sıkıntınız yoksa devlete götür özelde sadece genel muayene boy kilo bakar başka birşey yapmaz
Tugraninannesi gokce24 rutin kontrol için mi götüreceksiniz eğer öyleyse devlet hastanesine götürebilirsiniz mesela ben ateşli bir hastalık olunca özele götürüyorum
defnekokusu_ gokce24 hiçbir artısı yok canım para tuzağından başka hiçbir şey değil önemli bir şey olduğunda devlete sevk ediyorlar ne hikmetse yani siz çözün değil mi. Benim bebeğimin bıngıldağı erken kapandı beni nöroloji ye devlete yönlendirdi
gokce24 SeninAnnenBirMelektiYavrm dimi ya çevremde herkes özel bi doktoru olsun diyor da ne gerek var diye düşünüyorum bende
Haticezd Çocuğunuzun birşeyi yoksa boş yere götürmeyin bence hem devlettekide doktor özeldekide farketmez bence çok
gokce24 defnekokusu_ sağlık ocağı da diyip duruyor özel doktoru yok mu diye. Nedir Yani bu özel gerekliliği anlayamadım ben mi ilgisizim bu kadar diye düşünmedim değil 😀
1234___ Vala durumum olduğu halde sürekli devlete götürüyorum devlettekiler de doktor ve ciddi bir durum olmadıkça özele götürmüyorum sadece para israfı
gokce24 1234___ evet benimde durumum kötü değil ama çok şükür sağlıklı ama çevremde herkes neden özel doktoru yok diyince ben mi yanlış yapıyorum dedim kendi kendime 😄
MelikeBade @gokce24 bizde özel ile başladık her gidişimizde sadece kilo ölçüyorlar dı ve 300 tl muayene ücretiydi eşim rahatsız olsu bu durumdan. Devlete başladık doktorumuzda çok ıyı . Benim tercihim devlet oldu
Show_must_go_on gokce24 Her şeyi ile ayrı ayrı ilgileniyor boy kilo motor hareketleri pişik var mı pamukçuk var mı stetoskop ile dinliyor göğsünü sırtını kafa çevresine bakıyor göz kontağına bakıp eskisi işe katşılaştırıyor aşı takibi ilaç takibi yapıyor… Maddi imkan varsa özele götürüp özel bir doktoru olması çok çok iyi saat fark etmeksizin yazıp arayabiliyor her sorunuza cevap alıyorsunuz. Bebeğinizle 2-3 dk hemen ilgilenip bırakmıyor biz her gittiğimizde en az yarım saat ilgileniyor her problemini bildiği için soruyor geçti mi şuan nasıl diye yani siz atlasanız da onlar atlamıyor hiç bir şeyi.
Balbocegi Show_must_go_on +1 Durum varsa özelden yanayım. Üstelik çocuk hastalandığın da geçmişine devamlı bakıp hangi ilaç iyi geliyor, hangisin de sorun oluyor kontrol ediyor. Devlet doktoru iki dakika da bakıp gönderiyor. Özel doktor en az yarım saat ilgilenip her şeyine bakıyor. Üstelik devlet doktorları çocuğun biraz geri olsun., Yaşıtlarının en üst seviyesinde ki çocuklar ile kıyaslayıp içimi karartıyor
gokce24 Show_must_go_on var mı acaba öyle bi doktor ya izmirdeyim ama muayene ücretleri çok uçuk. SGK kapsamında değil 1000 lira 700 lira fiyatlar alıyorum bi muayeneye
basaksahinx gokce24 yani devlete gitmedim bilmiyorum ama başlangıçtan beri aynı doktora gidiyorum özel de doğurdum boy kilo takibi telefon no verdi sağolsun wp dam biriey soracaksam ordan soruyorum aşı takvimi verip aşılarını orada vurduruyprum gelişimine bakıyor sürekli bi randevum 10 15 dk sürüyor sohpet havasında. Siz aslında iyi bir hastane ve doktordan bu rahatlığı sohbeti ilişkileri satın alıyorsunuz
gokce24 basaksahinx özelde doğum yaptım ama doktor muayenesi para tuzağı gibi gelmişti pekte bir ilgisini de görmedim sonra da bidaha özelden devam etmedim açıkçası
gokce24 Balbocegi şuana kadar iyi gidiyoruz gelişimi herşeyi iyi gerek duymadım ama ihmalkar mı oluyorum her ay götürmüyorum diye de düşünmüyor değilim
babyfaceee gokce24 özel daha iyi. Devlette beş dakika süre var soru sormaya vakit kalmiyo. Doktorumuzdan çok memnunum bir yasa kadar her ay rutin kontrole goturucem bebeğimi. Boy kilo muayne 20 dk boyunca da genel durum hakkında konuşuyoruz,bilgi veriyo yol gosteriyo. Kafamda tek soru işareti kalmiyo
gokce24 babyfaceee ya bide ben çok araştırıyorum kafamda hiç soru işareti yok ne sorcam ki😀 ben söylüyorum onlara şöyle böyle yapayım diye
Kocakgiller gokce24 yanı ben hep devlete gittim boy kilo bakıyordu cok-da güzel ilgileniyordu doktor değiştirin olmazsa ben acil bisi olmadıkça özeli gereksiz masraf görüyorum. Sadece ilgi var genel olarak devletteki doktorlar daha iyi oluyorlar
gokce24 Kocakgiller benim gittiğim devlette boy kilo bakmıyor hayret. Hastanenin en iyi doktoruymuş araştırdığım kadarıyla ama sormadım neden bakmıyorsunuz diye. Heralde sağlık ocağında bakılıyor diye bakmıyor
Gokcennderenn gokce24 bence önemli olan doktoruna denk gelmek öğretmen gibi düşünün. İyi bir doktor bulmak zor. Biz özele gidiyoruz kızım doğduğu günden beri. Özel sağlık sigortası olduğu için. En büyük avantajı istediğim zaman ararım kızımla detaylı ilginir. Kilo problemi vardı ekstra yardımcı oldu vs. Bunu devlette bu şekilde bulamam ama doktor iyi olmasa ne olacaktı yine değişim olacaktı
gokce24 Gokcennderenn evet doktor bulmak önemli olmazsa bir kere götüreyim sonra beğenirsem devamı gelir zaten
Lilababymom gokce24 boy kilo bas cevresi genel takipleri yapiyor gelişimini takip ediyor bir şikayetiniz yoksa. Ben hep götürdüm içim rahat etmiyordu. Özel devlet ayrımı yapmak doğru olmaz nerde olursa olsun iyi bir çocuk doktorunuz olsun. Gerçekten ciddi bir sikayetiniz olduğu zaman gidebilmek için. Benim bebeğimin ensesine yakın bir şişlik olmustu devlete götürdüm ne olduğunu bile tespit etmeden antibiyotik vereyim isterseniz dedi. Dedim benim isteğimle mi olacak. Ozeldeki takipli doktoruna götürdüm. Ultrason çekmeden lenf bezi büyümesi dedi. Yine de tedbir amaçlı çektirdik ve lenf bezi büyümesi dedi ultrason doktoru da. Herhangi bir ilaç tedavisine gerek duyulmadi. Devletteki cocuk doktoruna kalsa küçücük bebeğe antibiyotik verecektik. O yüzden ben en küçük şeye bile ozeldeki doktorumuza gidiyorum. Siz rutin takipleri sağlık ocağında da yaptirabilirsiniz aynı işi yapıyorlar. Ama mutlaka iyi bir çocuk doktoru bulun. Maalesef onu da gide gele anlıyor insan. Belki sizin yaşadığınız yerde devlette de iyi cocuk doktorları vardır
gokce24 Lilababymom bende özele hiç götürmedim ama herkes götür diyince düşünmüyor değilim. Ne var bu özelde diye ☺️ Şimdilik bi şikayetimiz yok şükür tüm bebişler sağlıklı olsun inşallah 🙏🏻
Merve_bolat gokce24 ben devlete götürüyorum kızımı bi ay sağlık ocsğına diğer ay devlettteki doktora gmtürüyorum boyına baş ölçüsüne kişosuna birde ciğelerine bakıyor o kadar özele de götürüyordum ama baktım aynı şeyleri yapıyorlar bende o kadar para vermek yerine devlete götürüyorum iyi bir doktor bulun devlette ona götürün derim
YeniAnneIstanbul gokce24 kesinlikle ozel ben8 ay turkiye’de kaldim esimin ailesinde hastalik olunca. Ozeldeki doktor her kontrolde boy, kilo, kafa, gozleri vs.herseyine bakiyor, ayina gore bilgi ve oneri veriyor, becerilerini kontrol ediyor
Eminos gokce24 sadece devlete goturdum konya sehir hastanesi baska daha ozel doktorun kapisindan girmedik cok guzel ilgilenirler ve tedavileri de duzgun elhamdulillah 2 oglum var biri 3,5 yas biri 10 aylik