Bedsssss Biz yarın 9 aylık olacağız ve ben oğluma hiç ceviz yedirmedim. Artk yedirim diyorum ama hangi şekilde,hangi miktarda nelerle birlikte yedirmem gerektiğini bilmiyorum. Siz cevizi ne ile veriyosunuz ve blw yapıp mi birde miktari ?
BirAlparslanAnnesi Bedsssss 7.ayından beri önce yemeklerine rendeleyerek verdim hep..13 aylıktan bu yanada küçük küçük parçalar halinde yiyor. Zaten bu tarz besinler riskli besinler sizin tamamen gözetiminiz altında vermelisiniz
theAna Bedsssss ben ilk rondoda küçük taneli olacak şekilde çekip sabahları pekmezle veriyordum bir çay kaşığı kadar. Üç gün denedim bir yaş sonrası yarısını ikiye bölüp verdim o şekilde yiyor kendisi. Pişik yapabiliyor ona dikkat edin ama.
Mervenis Bedsssss muzu ve cevizi guzelce ez karistir istersen avokado da ekleyebilirsin ben bide kahvaltida cevizli omlet yapiyorum oda cok guzel oluyo 🥰
Ucansupurge Bedsssss 7.aydan beri günlük ⅕ ceviz veriyorum cam rendede rendeleyip muhallebiye, tahin pekmez omletine pankekine koyuyorum şuan 9aylik blw besleniyor ama bence ceviz 9.ayda blw için erken
Blueandpurple72 İrmik, yulaf, pekmez, zeytinyağı, muz üzerine de göz kararı atıyorum cevizi de rondodan çektik 7. Ayda basladik arada fındık da veriyorum seviyor 🥰 bu karışımı da gece maması olarak yapıyorum malzemeler değişiyor
Deletedmom_23 Bedsssss Ceviz ve bademi mesela sabah kahvaltısında avokado yumurta sarısı ve labne karışımının içine toz haline getirerek katıyorum ya da her ne yapıyorsam onun içine.
Gamzecoskun Bedsssss 9 aylıkken tüm ceviz veriyordum sarımsak rendesi ile rendeliyorum meyveye karıştırıyorum. İmkanınız varsa pikan cevizi de alıp vermenizi tavsiye ederim tadı daha güzel taze ceviz gibi ve daha besleyici.
BirAlparslanAnnesi Bedsssss ara öğün olarak veriyorum kuru üzüm kuru kayısı ile. 6 aydan itibaren de pekmez ve yumurtasına rendeliyordum
theAna Bedsssss biz blw başladık pütürlü yedi hep çiğniyordu yani. Ben muzun üstüne falan attım o şekilde çok seviyor.
Irmakprensesinannesi Bedsssss valla ceviz 7 aylıkken dokrroumuz başlattı 1 çay kaşığı ogutum hafif puturlu veriyorum meyvesi ni mhhallebisine kahvaltısına faln katıyorum
Bebegimm1 Bedsssss ilk tadim yapin cnku bildigim kadariyla alerji yapabilir.ben rendenin kucuk tarafiyla rendeleyip meyvenin icine katip veriyorum zaten puturlu yiyen bir bebek ama cevizi rendeleyip veriyorum gunde 1 tane yiyor yasindan bu yana o ayda galiba yarim veriyordum hatirlamadim tam
sedaozan Bedsssss sabahları rendeleyip omletlerine katıyorum ben. Muhallebi ya da meyve püresi yapıyorsam yine rendeleyip katıyorum