hepoyleolurzatenn
Yazdıktan sonra farkettim uzun olmuş kusura bakmayın🤗
Merhaba benim bebeğiminde (şuan 4 buçuk aylık) kafası hep sağ tarafa yatıktı tortikollis teşhişi konmamıştı ama ultrasonda sağ boyun bölgesindeki lenf bezlerinin daha kalın olduğu ortaya çıktı. Hatta bir ortopedi doktoru pat diye şuan çok küçük 7 aylık olunca ameliyat olacak dedi. Çocuk doktoru, ortopedi doktoru, fizyoterapist bir çok yere gittik. Çoğu hareketlenmeye başlayınca düzelme gösterir dedi. Ama tabiki ihtimallik bir duruma yer bırakmamak lazım. Üç farklı fizik tedavi merkezine gittik. İki seans fizik tedavi aldık(Sırf egzersiz hareketlerini detaylı görebilmek için). Ancak beslenme saati, uyku saati, huysuzlanması vs. denk getirmek çok zordu. Evde ara ara egzersiz yaptırdık, tortikolise uygun taşıma şeklinde taşıdık evde ve çok şükür şuan dik tutabiliyo. Çok zor bi süreç, içimde hala bir korku var tabi ama inanın dikkat ettikçe düzelebilecek bir şey. Sonuçta çevremizde kaç tane kafası eğri olan bir yetişkin görüyoruz. Biz her ihtimale karşı 5 ayını doldurunca tekrar ultrason çektireceğiz ilerlemeyi görebilmek için. Sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olabilirim. Çok fazla makale okudum, çok fazla araştırma yaptım, bir çok pediatri fizyoterapistiyle görüştüm. Kafayı yemek üzereye gelmiştim😊 İçinizi ferah tutun ve yapabileceğiniz tek şey olan egzersizleri yaptırmaya özen gösterin. Umarım en erken zamanda gelişme sağlayabilirsiniz