uzlet Herkese selam. Ek gıdaya başladık biz yoğurt ile başlamıştık kabak havuç patates semizotu elma muz tadımlaro da yapıldı. Başka neleri nasıl vermeliyim yada günde kaç öğün ne veriyorsunuz acaba
Sadeceanne1612 uzlet yoğurt Patates havuç Kabak balkabagi soğan Muz Elma Karpuz çilek armut yumurta sarisi denedik biz de 5 Ay 26 günlük oğlum simdi mesela yoğurtla muzu karıştırıp verdim dün tarhana sebze çorbası falan yapıyorum yumurtalı bireyler yapıyorum
EsenSedef uzlet dün baya baktım bu konuya😊 tattırdığınız sebzeyle beraber yeni bir mevsim sebzesi deneyebilirsiniz. Çorba yapabilirsin. İçine haşladığın sudan ya da anne sütü koyarak biraz akışkan kıvam yapın.Bir kaç damla da zeytinyağı damlatın tamamdır. Daha önce tattırdığınız ürünlerde Alerjik durum görmediyseniz 2 gün kuralına göre gidebilirsiniz artık. Ya da lor, kefir, labne tadımına başlayın kahvaltı İçin ön tadım olur. Yeni bir besin tattıracağınız zaman başka yeni besin vermeyin.
bambiii Sadeceanne1612 çilek alerji yapabileceği için önermiyorlar şanslısınız sıkıntı yaşamamışsınız. Benim kızım 5 ay 21 gümlük yoğurt yumurta çilek muz hariç tattık. Ne yapcam etcem şaşırdım doktora gitmeyi bekliyorum liste versin.
uzlet Sadeceanne1612 teşekkür ederim erken başladınız sanırım peki yumurtayı nasıl çeşitlendiriyosunuz yumurtalı bi şeyler demişsiniz ys
Sadeceanne1612 bambiii gittiğimde sebzeleri denemiştik doktorum bak bakalım çilek falan da dene alerjisi varda zaten ilk gün belli olur demişti
Sadeceanne1612 EsenSedef 5.ayda başlattı doktor meme mama gidiyoruz diye her şeyi Dr 3 gün kuralına denedik
EsenSedef uzlet Öğün olarak da 1 ya da 2 öğün öneriliyor. Mesela; Kahvaltı: lor tadımı 1 çay kaşığı Öğle: patates, kabak çorbası gibi Öğle; kabak, havuç, patates çorbası İkindi: yeni bir meyve mesela armut tadımı 1 çay kaşığı gibi gibi…
Bankacianne34 Merhaba biz de 6 ay 10 günlüğüz.Doktorumuz şimdilik kahvaltı ve öğleden sonraya yemek verdi. Akşam mama+memeye devam Sabah kahvaltida Hipp 5 tahıllı karışım+yarım yumurta sarısı+labne+çok az da meyve Öğleden sonra yağsız kuzu kıymalı sebze yemeği içine çok az zeytinyağı Bu aylarda demir takviyesi çok önemliymiş hergun hem demir ilacı veriyorum hem de kiyma mutlaka yediriyorum doktor üstüne basa basa tekrarladı. Meyvelerden sadece elma armut şeftali ve muz yiyebiliyoruz Arada da evvyapimi yoğurt veriyorum bazen.Simdilik herhangi bir irmik Pirinc vs vermedi zamana yayalım yavaş yavaş dedi
uzlet Bankacianne34 hazır karışım pek içine sinmiyor benim nedense. Lor labne de hiç vermedim şimdiye kadar ama hangi marka bebekler için güvenilir ve doğal olur biliyor musunuz
EsenSedef EsenSedef Bankacianne34 biz 6 ay 14 günlüğüz daha lor, kefir, labne, yumurta sarısı bunları tatmadık siz nasıl yaptınız? 3 gün kuralına göre gitmediniz mi?
EsenSedef Bankacianne34 mesela yumurta ve labneyi aynı anda mı verdiniz? Kıyma 7. ay dedi bizim doktor. Bebeğe göre mi ayarlıyorlar bu ek gıdayı anlamıyorum doktorlar farklı farklı görüşte bulunuyorlar.
EsenSedef uzlet loru, sütü limonla kesip yaptıklarını duymuştum ama o lor olmuyormuş süt kesiği oluyormuş. Bilginiz olsun
Bankacianne34 uzlet Doktorumuz bize marka vermedi. Ben önce kiri markasının denedim çok tuzluydu sonra İçim markasına gectik
Gunesim48 uzlet Migros’tan biogurme labne peyniri aldım bebekler için kullanılıyor genelde tavsiye ederim