Theteacher Siz bu ekran işini nasıl yapıyorsunuz?? Var mi oyun aktivite fikirleriniz? Özellikle bebeğine tek bakan anneler
Ekran hiç görmedi henüz çocuk şarkısı diye adlandırılan melodileri bile dinlemedi , ben çoğu şarkıyı biliyorum bebeğim yokken başka bebeklerden öğrenmiştim canının sıkıldığı anda direk söylemeye başlarım kendi de anlamsız sesler çıkararak eşlik etmeye çalışıyor 🥲
Size bir günümüzü anlatayım 05:30-06:30 uyanış direk oyun oynuyoruz odasına gidip yaklaşık 2 saat sürüyor bu oyunumuz, uyanış saatine göre 2 saat sonra yoruluyor tekrar Uykusu geliyor meme emip uyuyor genelde ( bazen istisna durumlar oluyor diş dönemi özellikle tüm düzen bozuluyor ve sürekli ağlıyor ) . Sonrasında uyanıp kahvaltı yapıyor ve tekrar oyun . Bizim sabah 05:30-06:30 dan 20-21 e kadar geçen tüm vaktimiz beslenme oyun üzerine kurulu , evde sıkılınca babası evdeyse beraber site de gezmeye gidiyorlar veya markete gidiyorlar babası yoksa ben aynı şekilde parka indiriyorum veya bebek arabasıyla geziyoruz . Ve evet ağlıyor bezen sebepli sebepsiz yere ama bunun çözümü bir ekran karşılayamaz ben bu şekilde düşünüyorum. Yani bebekler aslında ben ekran izlemek istiyorum diye ağlamıyor ( ta ki bağımlısı olup ekran açılmadığı zaman kendini yıpratana kadar ) . Eğitici şarkılar oyunlar dans ve müzikaller dinlenilmesine sıcak bakıyorum fakat benim tercihim bunların 2 yaştan sonra olması yönünde . Bu bir okul değil hayat bebekler 6. Ayda eğitici şarkı dinlemezse geri kalmaz aksine daha anlamlı olur artık büyümüş ve her şeyin farkında boş bir zihin daha kolay öğrenir . Yalnızım ailem benden çoook uzakta, 3 kişilik bir aileyiz aynı zamanda 2 de canlı bizimle yaşıyor. Çok fazla örnek var ekrana maruz kalıp çözüm için kapı kapı çare arayan çok tanıdığım var. Bunları göre göre bebeğime bu kötülüğü asla ve asla yapamam . İzin dönemimizde görüyorum akraba , arkadaş çocuklarını telefon diye kendilerini yıpratıyor yerlere atıyorlar , kaç tane çocuk erken dönemde ekrana maruz kaldığı için konuşmuyor otizm tanısı koyuldu ve şimdi ekran full yasak geri dönüş bekliyorlar düzelsin diye . Evet insanız evet sinirlerimiz bozuluyor ama çözümü ekranda arayan bebekler değil aileler . Ne ekersek onu biçeceğiz . Kötü örnekleri detaylı bir şekilde yazıp can sıkmak istemem ama inanın yaşamak istemez hiç kimse .
Erken dönemde ekrana hayır diyorum bol bol oyun etkinlik var bebeğiniz uyuduğunda sizler anne baba olarak ayına uygun etkinlik izleyebilirsiniz ve sonra birlikte uygulayabilirsiniz ben öyle yapıyorum. Bebeğim 10 aylık . İyi günler diliyorum