Kızım 28 aylık. Normalde evde babasıyla bana karşı çok fenadır. İstemediği bir şeyi yaptıramayız. Elinden bir şey alamayız. Yoksa hemen sinirlenir krize girer malum sendromun zirvelerindeyiz. Ama onu itip kakan bir yaşıtı vs olduğunda asla bize gösterdiği tepkileri göstermez. Çocukları çok ama çok sever. Mesela geçen gün akrabamıza gittim onun da kızı var benim kızımdan 6 ay büyük. Biraz hırçın ve paylaşmayı bilmeyen bir çocuk. Kızım eline ne alsa onun elinden hep asılarak aldı pek bir şeyle oynamasına izin vermedi. Enteresan bir şekilde bize kök söktüren kızım onun karşısında hiç direnmedi. Ne elinden oyuncakları alırken inatlaşıp hayır vermicem dedi ne kendini savunabildi. Hatta ondan korktu 😔 kız çığlık attıkça benimki koşup koşup yanıma geldi kardeşten korktum diyip durdu 😔 ve bu ilk değil başka yaşıtlarıyla denk geldiğinde de benzer şeyler çok oldu. Belki kiminize saçma gelecek ama karşıdan izlerken ister istemez beni üzüyor bu görüntü. İstiyorum ki elindeki şeyi zorla almaya çalıştıklarında dirençli olsun vermesin, korkmasın, kendini korumaya başlayabilsin. Bunu diğer yaşıtları yapabiliyor çünkü gördüm 😢 bu durumu yaşayan aynı şeyleri hisseden anneler böyle bir durumla karşılaştığınızda napıyorsunuz? Ne zaman geçer kızımın bu ürkek halleri