İyi akşamlar kızlar oğlum şu an 4 yaşında 3 yaşından sonra konuşmaya başladı 3 buçuk yaşından sonra da yaşıtları gibi tamamen her kelimeyi kullanarak cümle kurmaya başladı geç konuşma sebebi olarak pedegoğa götürdük eşim deniz kuvvetlerinde çalışıyor oğlum doğdu doğalı babası 2 ay görevde asla eve gelemiyor 1 ay evdeydi araya pandemi girince tam 1 buçuk sene eşim eve gelemedi ailemden kilometrelerce uzaktaydık malum pandemi evde dışarı asla çıkmamıştık bende çok bunalıma girdim oğlum da çok içine kapandı asla konuşmadı eşim 1 buçuk sene sonra eve gelince oğlum tek tek kelime kullanıyordu ama cümle kurmuyordu neyse şu an ki sorunum şu oğlum dışarıda arkadaşlarıyla oynarken çok nadir konuşuyor arkadaşları soru soruyor asla ve asla cevap vermiyor benim kendi arkadaşlarım oğluma soru soruyor asla cvp vermiyor eşim görevdeyken görüntülü arıyor asla konuşmuyor eşim şu an gene çooook uzun bir göreve gitti ve oğlum artık bana da cevap vermemeye başladı acıktın mı diye sordum cvp yok seçenek sundum ne hazırlayım diye 10 kere sordum cvp yok🤷♀️ kendisi isterse eğer bana uzun uzun anlatıyor birşeyleri bu arada çevreden çok baskı yapıyorlar aşırı derecede kuzenleri ile kıyaslama yapılıyor hem sinirleniyorum hemde çok üzülüyorum daha önce pedegog yaşadığınız durum çok ağır demişti ama hala düzelmedi bişeyler