Somerkadir4 Kızlar aranizda 2 aylıkken bıngıldaği kapanan var mı bı problem oluyor mu doktor sıkıntı olma doğuştan kapalı olan da var diyor ama ne bileyim insan kaygilaniyor😔
annediyebiri Somerkadir4 ben burda okumuştum 3 aydan önce kapanmasını istemeyiz demiş doktor birine. 50 günlükken kalça için gittiğimizde bıngıldak çok küçülmüş takip edelim dediler diğer ay aslında kapandı gibiydi doktor minik açıklık var dedi. 5 aylıkken kapanmış dedi. Bir profu dinledim doğuştan bıngıldak kapalı doğanlar genelde ameliyat oluyormuş. Çocuk beyin cerrahına gittik baş büyümesine bakılsın kapanabilir dedi. Kaç aylıkken oturdu diye sormuştu
Kendineanne Somerkadir4 üç ay on günlük bebeğim Pazartesi kontrolde doktor baktı hızlı kapanıyor Demir damlasını iki günde bir ver kapanırsa sorun olur dedi kulağa beyan basınç uyguluyor dedi tabi kendi doktorunuz daha iyi bilir içinize sinmediyse başka doktora gidin
Kaganalis Bi tanidigin 3 aylikken kapanmisti birsey olmadi. Ama gorus almakta fayda var. Ustte kalsin cnm
Elif-Liya İki buçuk aylık oğlum var doktorumuz bizde bıngıldakta sertleşme var dedi ama normalde 18 aylık olana kadar kapanması lazım dedi.aylik takibi yapılıcak eğer olası bir sorun olursa nörolojiye gitmemiz gerekiyor dedi .
annediyebiri Somerkadir4 olmaz inşallah beyin cerrahı hiç öyle birşey demedi ne zaman oturdu diye sordu. Ben o yazdığımı burdan okumuştum. Baş büyümesine bakılsın dedi. Ölçümü ayına uyumlu çıktı bizim. Bebeğinizin kaç cm
Somerkadir4 Aloneeee yok daha öyle bı sorun yok eğer aylık takipte buyumezse sıkıntı oluyormus inşallah bı sıkıntı olmadan büyümeye devam eder 🤲🤲😔
Aloneeee Somerkadir4 aynen kafa büyümesini takip ederler. Sınırda kalırsa o zmn nörolojiye gönderirler. Bizimde kafa büyümesi sınırda çıktı nörolojiye yönlendirdiler ama nöroloji bıngıldak hala açık büyümeye devam eder dedi. Üç ay sonra tekrar görecek doktor eğer istenildiği kadar büyümezse emar çekecekler