Senay16 güzel anne seni o kadar iyi anlıyorum ki. Öncelikle çevrene kulağını tıka, burada bile sağanak verirsen sütün azalır diye yazan boş boğazlar olacak. Ama inan ki disiplinli bir şekilde gidersen iki yıl bile süt sagip veren anneler var. Benim kızım doğduğundan beri memeye düşkün bir bebek değil o yüzden çoğu zaman sagdim verdim. 7. Ayında gündüz tamamı ile emmeyi kesti sadece gece emiyordu. Etrafımda hemen herkes bebek emmezse sütün kesilir, sagma ile gelmez dedi durdular. Ben kulaklarımı kapadım ve 4 ay sagdim ve bebeğim anne sütünü aldı. Şu an 14 aylık 13. Ayında memeye tekrar döndü günde iki ya da üç sefer emiyor o da ona yetiyor bence. Ben o dönemde bıraksaydım sagmayi şimdiye sütüm kesilirdi ama kendime güvendim, sagdim verdim. Üstelik sagdigim sütü icirmem o kadar zordu ki çünkü biberon kabul etmedi. Şırınga ile verdim. Ayrıca o dönemde süt arttırmak için neler içmedim neler yemedim ki, humana, galaktago, brewer yeast hap, boza, dere otu, bulgur pilavı,rezene,çemen otu, kimyon tohumu, şerbetli tatlılar… ama şimdiki aklım olsa bunları yemezdim sadece su ve yeşillik sütü arttıran şeyler. Ac karna dere otu ye ve günde 3 litre su iç. Sütün bol olur. Bebeğin daha çok küçük uykuda emzirmeyi dene belki öyle tutar. Ben çok özendim memeye düşkün bebeklere, sabrettim sonunda bebeğim memeye döndü az da olsa emiyor. İnşallah bebeğin seni emer ama emmese bile vazgeçme sağ ver. Umarım her şey gönlünce olur.