Cemre50 Merhabalar bebeğim 6 aylık sünnet yaptırmak istiyorum devlet hastanelerinde genel anestezi ile yapılıyor sanırım özel klinik te düşünüyorum lokal anestezi altında yapılıyormuş klips yöntemi dediler böyle yaptıran oldumu sizce nasıl
Teemo07 Cemre50 biz yaptırdık. 5 dklık bir işlem. Sorunsuz geçti çok şükür. 3 gün o klips kalıyor sonra çıkarıyorlar. 2 haftada morluk şişlik geçiyor. Toplam 1 ayda komple iyileşmiş oluyor.
CanannnD Cemre50 Biz 3 aylıkken yaptırdık çok çok memnunum ne pansuman ne enfeksiyon kapma riski ile uğraştım. İlk gün ağrısı ağlaması çok oldu 2. gün huysuzluk vardı 3. gün zaten klips çıkınca hepsi geçti gitti. 1 hafta sonra bardak kullanmayı da bıraktık sonra da tamamen iyilesmisti zaten
Sunlight Cemre50 İlk oğlum 7 aylıkken normal dikişli sünnet oldu o kolay geçti zannediyorduk ta ki 2. Oğlum 20 günlükken klamp yöntemi ile sünnet olana kadar. Çok çok daha kolay geçti ne ağrı ne sızı ne huysuzluk inanın hiçbir şey yaşamadık
Bktece Cemre50 ben yeni yaptırdım 3 bucuk aylık oğlum cok rahat bir olay. Kanama olmuyo enfeksiyon riski yok cis yaparken acı çekmiyor islemde cabuk sürdü lokal uyusturdular bende yanindaydim mama veriyodum o sırada. Anestezinin etkisi ilk gectiginde aglama atagi gecirdi resmen ama lokal uyusturan bir sprey verdi doktor onu sıktım sakinleşti. Birde ilk gün 4 saatte bir agri kesici fitil sprey ve klemsin içine jel birde pipideki odemi alsin diye bir krem sürdük bir sonraki sayisi bire düştü. Çıkarttık simdi sadece şişlik var onun dışında hic agrisi yok zaten ilk 24 saatten sonra hic aglamadi acimadi cani
Yasemin58 CanannnD hangi ilacalri vermisti canim birde ilk gun suya girdimi bebeginzi girebiliyormus gakiba?
CanannnD Cemre50 Diğer yöntemi deneyimlemedim sonuçta ama her gün pansuman ve açıkta dikiş olacağı için çiş kaka ile enfeksiyon riski var. Bu yöntemde o riskler yok dikiş aldırma yok 3 günde iyi oluyo bence çok iyi 👍🏻
CanannnD Yasemin58 Doktor girebilir dedi ama biz yine de ikinci gün soktuk suya üçüncü gün de klips çıkarmaya giderken yarım saat köpüklü suda oturttuk o zaman kolay çıkarmış. İlaç olarak da ağrı kesici şurup verdi calpol bir de anestol krem verdi. Bizim doktorumuz ekstradan bide uyuşturucu jel vermişti o çok çok çok iyi geldi 2 gün hep kullandık klipsin içine direk sıkılan jel formunda ama adını bilmiyorum doktorunuza sorabilirsiniz. Onu vermezse vemcaine sprey sorabilirsiniz biz bitince onu da kullandık ama etkisi biraz daha azdı tabi
Yasemin58 CanannnD o jeli kac saatte bir sıktın peki canim birde anestolu tam olarak pipinin neresine sürdün
CanannnD Yasemin58 Zaten uc kısmı klipsin içinde oraya ulaşamıyoruz onun haricinde her yere sürdük işte iğne yapılan kasik bölgesi pipinin yanları aşağısı
CanannnD Yasemin58 Evet şırınga şeklinde valla saat hatırlamıyorum ilk gün etkisi geçip ağladığında anlayıp bi kaç saatte bir sıktık
Yasemin58 CanannnD bn ordudayim canim doktoruma sorar yazdırırım inşaallah ağrısız atlatırız ya,tam klips nasil bilmiyorum o yuzden sormak istedim kremler nereye surulecegini,surup mu fitil mi kullandin birde cnim
CanannnD Yasemin58 Yok canım bu değil internetten araştırınca hatırladım aqua jel veya aqua touch jel gibi biseydi. Fiyatı da öyle aşırı yüksek değildi bize doktor 20tlye vermişti dışarıda da 20 30 arasındaydı