ogrtmnanneee merhaba öncelikle geçmiş olsun bebeğiniz kaç aylık? Ben de bu sorunu uzun aylar yaşadım ve sizi çok iyi anlıyorum bebeğim doğduğundan itibaren 3 aylık olana kadar hep kabızdı normal kaka yaptığı bir elin parmaklarını geçmez sütüm azdı ve mama veriyordum. Mama da kabızlık yapıyordu. Preyotik biraz iyi geliyor kabızlığa. Ben mamasına günde 3 kere falan 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koyuyordum bazen direk ağzına da veriyordum. Ama bize en çok şu iyi geldi pamuğa zeytinyağı sürüp poposuna masaj yapıyordum bu bazen 1 saat sürüyordu ama hergün her gün hergün 3 ay boyınca böyle kaka yaptı. Gnde 1 kere yapıyordu ama bayaaa fa yapıyordu yani o da rahatlamasına yetiyordu çatlak sorunu yaşamadık o dönem çümkü zeytinyağı ona da iyi geliyordu. Sonra mamayı değiştik düzeldi. Ek gıdaya ilk geçtiğimiz zamanlat artık karışımlara falan başladığımız dönemde yine başlamıştı kabızlığı ama o zaman çabuk toparladık. Yine prebiyotiğe başladım. Yediklerine zehtinyağı koymaya özen gösteriyorum. Şu anda muz direk kabız yapıyor yine. Az vermeye çalışıyorum. Popo çatlağı için fito krem vermişti bize doktorumuz. Ek gıda kabızlığında kaka yaparken çok ağlıyordu ben de çatlaktan şüphelenmiştim. Siz yine de her sabah aç karnına kayısı özü veröeye özen gösterin. Tabi bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama. Bir de bu tarz inatçı kabızlıklar alerji belirtisi de olabiliyormuş malum aynı dertten muzdarip olduğum için çok araştırdım. Bence bi bakın ya alerji testi falan