Dondurmalikahve
Şunu öncelikle baştan belirteyim tuvalet eğitimindeki gerileme biz de bayağı uzun sürdü çünkü ailevi olarak özel bir durumumuz vardı.
Şimdi geleyim neler yaptığıma
Stickers yöntemi denedim 2 defa işe yaramadı denemediyseniz siz deneyebilirsiniz.
Konu ile ilgili kitap okudum onlar da işe yaramadı çocuk kitabı ezberledi ama tuvalet eğitimi için tık yoktu.
Oyuncaklarını dahil ettim tuvalete gidecekler diye, ara sıra onlara tuvalete götürüyordu ama yine kendi altına kaçırıyordu kakayı özellikle.
Evde hep tuvalete gideceğimiz zaman söylüyorduk hatta ben ona soruyordum afedersiniz çişim geldi ne yapmam lazım diyordum, tuvalete gideceksin diyordu. Yani her şeyi biliyor ama bir türlü kakayı tuvalete yapmıyordu tuvalete götürdüğüm zaman kakasını sıkıyordu ama bir bıraksam donuna yapıyordu. Uykuda konuşma yöntemi diye bir yöntem varmış onu denedim öyle düzelir gibi oldu sonra tekrar kakasını kaçırdı bir müddet daha. Bu sefer klozete değilde diğer tuvalete oturtayım dedim biraz da suyla oynasın dedim öyle tekrar alıştı.
Hatta tuvalet eğitimi ile ilgili stickers kitabı bile var o da işe yaramadı.
Bu yaptıklarını siz deneyebilirsiniz ama. Biz de işe yaramayan siz de işe yarayabilir.
Asıl mesele çok sakin ve telaşsız davranmak ben bu süreçte bunu anladım.
Mesela benimki klozeti değil de diğer tuvaleti seviyor ama hala düşme korkusu var o yüzden ben tutuyorum ve zaten bunu da en sonunda açıkladı düşmekten korktuğu için bir de oyununu yarım bırakmak istemediği için tuvalete gitmek istemiyorum demişti. Sizin çocuğunuz kaç yaşında siz de sorabilirsiniz klozete yapmak istiyorsa beraber klozet adaptörü seçin diğer tuvalete girmek istiyorsa diğerine girsin gibi gibi