Wonderful_mom Kızlar 23 günlük bebeğim var nasıl giydirmeliyim … İnce battaniyeye kundak yapıp kalin yun battaniye atıyorum üzerine. Eldiven+şapka takıyorum.. cok mu sariyorum sizce ??
serayurtsever_ Wonderful_mom bebeklerin duracakları üşemeyecekleri ortam sıcaklıkları 22 dereceden başlıyor. Bebeğin çok üşürse de çok terlerse de uyumaz. Üşüyüp üşümediğini ensesinden veya göğsünden anlayabilirsin ❤️
Halime0638 Wonderful_mom bence normal suan 3 ayligiz bende kalin battaniyesini 2 kat yapıp üstüne örtüyorum ama sapka ve eldiven takmayabilirisiniz saglik ocaginda bana eldivene kesinlikle karsiyim demisti neden kendini yolarsa diye takıyorum dedigimde bana bebeginin suan tam anlamiyla kullandigi tek duyusu dokunmak ve sen onu engelliyorsun düşünsene senin senin gozlerini baglasalar kulaklarını kapatsalar ellerini de baglasalar ne hissedersin birak ac ellerini istedigi yere dokunsun temas etsin demisti ve o gun eldiven bir daha hic takmadim o kadar guzelmiski bi yerlere dokunmasi hissetmesi yani senin kararin ama eldivensiz cok daha guvende hissediyorlar dokunup hissettikleri icin şapkasını da havalar ısındı takmasan da olur hava alsin kafasi tabi siz daha iyi anlarsiniz eviniz iyiyse şapkaya gerek yok ama kundagi ve battaniyesi normal
Rahimesevda Wonderful_mom oda sıcaklığı 22 dereceden fazlaysa ustunu çok kalın battaniye tarzı şeyle ortmeyin bebisler çok sıcağı ve çok soğuğu sevmezler
Wonderful_mom serayurtsever_ dokunuyorum normal yani sicak emzirirken bugun kafaisnin terledigini gordum acaba cok mu sariyorum ded8m
Halime0638 Wonderful_mom emzirirken kafasının terlemesi cok sardığın yada giydirdigin icin degil emerken caba gösterdiği icin terliyor emzirirken de temas halinde olursan cok daha iyiolur sana dokunsun hissetsin kundaktan cikart
serayurtsever_ Wonderful_mom bence emerken sarmayın çünkü artık üşütecek bir hava yok. Bebiş bunalabilir emmek istemeyebilir. Tamam küçük üşür diye düşünebilirsiniz ama çok sarınca da olmaz. Sakınan göze çöp batar diye bi söz var. Ne kadar korurum o kadar hastalanmaz diye düşünmeyin ❤️
Wonderful_mom Halime0638 eldiven takmadim ilk zamanlar çizdi yuzunu ya hatta gözüne sokuyordu parmağını korktum acikcasi.. sapka da gece kafasi usurse diye takiyordum
winnie-the-pooh Wonderful_mom yani evin derecesi de önemli bizimki gün içi 25 derece oluyor mesela tabi 5 aylık ben kısa kol felan giydiriyorum sizde iç zıbın ve dışına uzun kollu giydirin ama çok kalın battaniyeye sarmayın bence bu seferde terleyip hasta olsbilir
Wonderful_mom winnie-the-pooh off sormayin ya hem iki kat giydrdim hemde battaniye filan. Soyarim aksam tek kat giydirriim
Nargiza97 15 günlük bebeğimi zıbın, alt üst bide çorap sonrada kundakliyorum o kadar, eldiven arada giydiriyorum şapkada kafasından kayıyor bide gözünü kapatınca hoşlanmadığı için giydirmiyorum artık
Valeria Wonderful_mom okurken terledim🤭 Kendinizden sadece 1 kat kalın giydirin. Benim kızım aralık doğumlu hiç bu kadar kalın giydirmedim. Çıtçıtlı badi üstüne tulum. Üzerine de penye battaniye örttüm. Şu an zaten sadece badiyle geziyor evde. Bebekler o aylarda terlemezler bu nedenle aşırı sıcak olursa ateşi çıkar allah korusun havale bile geçirebilir. Bi ateşini kontrol edin arada çok sarmışsınız
gibicibicis Wonderful_mom eldiven hadi neyse uyurken takın da neden şapka takıp yün battaniyeyle sarıyorsunuz sicakladigi için kafası terliyor normal bir takım giydirip üstüne ince ya da yün değil normal kalınlıkta battaniye ya da yorgan atın yeterli evin içinde rüzgar esmiyorsa gece gündüz şapka takmanıza gerek yok hatta artık yaz geldiği için dışarıda takmanizada gerek yok eldivenleride sürekli takarsaniz ellerini kesfedemez ellerinin ne ise yaradığını anlamazsa ilerleyen zamanda yapması gereken şeylerde geç kalır eldiven olmayınca 3 5 gün kendini tırmalar sonra anlayıp bırakır bu sürede sizde dikkatli olun gözüne sokmasın yeter çizdiği yerler kanasa bile iz kalmaz çizilen yerlere bir şey surmenizede gerek yok alışması için farklı bir yolda yok 3 ay sonra çıkarsanız yine aynı süreç olacak
Familyboy Wonderful_mom bence çok sarıyorsun yün battaniye atma uzarine mesela penye battaniye ört üşümez asla