minisinannesiii33 Geçen sene Temmuz ayında bu eve taşındık kiramız 1250. 2 ay sonra 1 senemiz dolcak ve ev sahibi kirayı 2500 yapmak istiyor. Ya çıkarsınız ya da 2500 diyor. %100 zam yapabilir mi??
FHKK minisinannesiii33 Allah yardımcınız olsun ev sahibinede Allah vicdan versin %100 zam nedir ya, hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
Kubra3525 minisinannesiii33 hiçte yapamaz zam oranına bakın ne kadarsa kuruşu kuruşuna zam yapın ve düzenli bankadan gönderin
prenses_we_prens_annesii minisinannesiii33 Bizimde 1700₺ di işte 2700₺ etti bide üstüne ewi satıyorum dedi ödemedik neyse zam onu ödedik Yani 2 bin 50₺ ödedik yasal bu kadardı
minisinannesiii33 SeninAnnenBirMelektiYavrm yasal dayanağı nedir peki?? Adam çok kesin konuşuyor bizde kabul etmedik
SeninAnnenBirMelektiYavrm minisinannesiii33 ne dayanağı olacak isterse mahkemeye versin. Siz olması gereken miktar kadar zam yapıp bankaya yatırın kirayi bankadan verin elden veriyorsanız ispatlayamazsınız çünkü kirayı verdiğinizi. Bunlar bana kira vermiyor diyip mahkemeye verebilir.
Mbebeh minisinannesiii33 yasal olarak hiç bir şey yapamaz kanunlar kiracıyı koruyor ama adamın evinde de istenmeye istenmeye oturmak sizin canınızı sıkar yoksa o hiç bir şey yapamaz 10 yılınız dolmadan. Kirayı düzenli ve her yıl enflasyona göre artırarak oturabilirsin. Ayrıca 1 yıl sonra çık demek nedir yaa
Denizanasi92 minisinannesiii33 %35 galiba TÜFE mi ne ona göre artış yapabiliyor boyun eğmeyin bütün haklar kiracılardan yana
minisinannesiii33 Denizanasi92 ya bu insanlar çok vicdansız gerçekten. Biraz arastırmasak %100 zamı kabul ettirecek
Kalpsizim33 minisinannesiii33 çok acı acımasızca bir artış bu benimde 3 ay sonra kontrat süresi dolacak bakalım bize ne artış yapacak ya çık diyecek satacak (emlakçı)
minisinannesiii33 Kalpsizim33 of valla ya. Yani biraz zam yapılsa anlarım gerçekten ama 2 katı fiyat çok vicdansızca
Denizanasi92 minisinannesiii33 evet canım bizde şimdi korkuyoruz öyle bişey diyecek diye ondan araştırdık herkes pahalılığın acısını birbirinden çıkarıyor
Esra_Deva minisinannesiii33 çevredeki emsallere göre yapabiliyor. Tersleşirseniz kira tespit davası açıyorlar. Emsaller istediği rakam seviyesinde ise kazanıyor. Bilginiz olsun
prenses_we_prens_annesii Esra_Deva ama bir rakam war onun üstüne çıkamaz ki mesela emlakçı bize öyle dedi emsaller tmm da şu an 2 bin 50₺ değil tabi çıksam ewin kirası ama bende ewin kiracısıyım arttırmada bir %sınır war sanırım
Esra_Deva prenses_we_prens_annesii ben şahit olduğum durumdan size açıkladım. Kontrat üzerinde evet dediğiniz gibi ancak son bir yılda ülkede işker hiç normal gitmiyor. Alım gücü herkesin çok düştü. Ev sahipleri bu yola başvuruyor.
secoz minisinannesiii33 tefe tüFe oranına göre %20 yapabilir en fazla üstü yasak şikayet ederseniz çok uğraşır ☺️
BuzluKahve minisinannesiii33 Hiçbir sey yapamaz. Ne evden çıkarabilir, ne kira artış davası açabilir. Ancak satacağım derse çıkarır onun da şartları var. Tek yapmanız gereken kirayı yasal yollardan ulaştırmak.