Bahar47 Kızlar bebeğim 24 günlük ve gözleri ve yüzünde sarılık var. Doktora götürdük bizi yenidoğan yoğun bakım ünitesi ne yönlendirdi orda ebe alnına ve boynuna aletle ölçüm yaptı 16 dedi doktora götürdük sonucu bol bol emzir dedi. O 16 ne oluyo elindeki alet ile neyi ölçtü anlamadım bı şey
Gokce2019 Bahar47 Canım benim bende 2 ay önce Doğum yaptım ve sarılığımız bizim 15’ti. Hiç üzülme bol bol emzir. 3 gün sonra tekrar ölçtür. Düşme olduysa daha yükselmez . Benim bu şekilde oldu. Bebeğinin acıkmasını bekleme sık sık emzir . Benim doktorum güneşe de çıkar arada dedi. Sanırım güneş de iyi geliyormuş.
Asena Bahar47 aletle ölçümde doğru sonuç çıkmıyor diye biliyorum 3 4 birim daha düşük çıkıyormuş galiba kandan alınan sonuca göre bence başka doktora daha gidin
yenianneee Bahar47 bebeğin alnına ve burnunun ucunda çok hafif bastı sonra elini çek çekince bastırdığın yer sarı ise sarılıktır tendeki sarılık değeri düştüğü zaman iki günde geçiyor ama gözdesi biraz zaman alıyor
Fbeyza Bahar47 göz bebeklerinde sarılık olur o artar ya da azalır biz topuk kanı vererek ölçtürdük hep değerini doktor eve gönderdiyse gerileme gördüğü içindir
Yakub_eren Tekrar çağırmadı mi sizi benm bebeğim 29 günlük ve sürekli takip ediliyor en son 15di 2 3 günde bi cagirmasi lasim sizi
Lavanta35_ Saat başı emzirin baktınız uyanık saat başında beklemeyin sık sık emzirin benim doktorum uyumasına izin verme burnunu sık ayağının altını uyar ağlasın ama aç kalmasın demişti
Lavanta35_ Bahar47 şuan 2.5 aylık olduk tma anlamıyla 1 hafta önce attı sarılığı gözlerde leke kalmadı teni bembeyaz oldu. 1 aylıkken bitirdik kontrolleri kandan bakılıyordu doktor başka kan tahlilleri de yaptı anne sütü sarılığı dedi.. Değer 10da kaldı kontrolleri bıraktığımızda herşey normal aynı bu şekilde devam et demişti ama ben günde 2 3 çay kalığıda su veriyordum hala daha veriyorum bizim ev çok çok sıcak
Bahar47 Lavanta35_ anladım canım ben de şimdi randevu mu alsam özel hastaneye gotursek bilemedim devlette mi ilgilenmiyorlar ya
Sebihani Bahar47 bence ihmal etmeyin kandan ölçüm yapılsın başka hastaneye gidin. Bizimki 18 di hastaneye yattık, önemli çünkü minnacık bedeniyle sarılığa baş etmek zor. Bol bol emzirin, sizde pekmez yiyin çokca. İnşallah atlayırsınız tez zamanda
Babe Bahar47 benim kizimin degeri 15ken 1 gece yatis yapildi ve mavi isik aldik.16 ise size de fototerapi yapilmasi gerekirdi gibime geliyor.Cunku burada genelde denk geliyorum 13 14 degerle bile yatisi yapilanlar oluyor.Baska bir hastaneye de mi gitsen acaba? Cunku sarilik onemli yukselmesi beraberinde baska skintilqr dogurur.Saat basi emzir.Muhtemelen uyanmayacaktir.Havalar sicak yuzunu yika ayaklarini yika ayak topuklarini sık mutlaka uyandir.Ben o donem emzirmiyordum sagim yapip biberonla veriyordum.10 gunluk olduktan sonra emzirmeye basladim.Gozlerdeki sarilik 2 3 ay kadar suruyor.Ama lutfen baska bir doktora da gorunun deger yuksek cunku
Bahar47 Babe teşekkür ederim 🙏 biberonla da vermeyin alışır diyorlar vallaha şaştım kaldim Sebihani teşekkür ederim inşallah