Merhaba arkadaşlar 30 aylık kızım var henüz tuvalet eğitimine başlamadık. Daha doğrusu kızım emzik kullanıyor sadece uykuya geçişte alıyor onsuz uyumuyor malesef. Bende önce emziği bıraktırıyım sonra tuvalet eğitimi veriyim diye düşünüyordum. Çünkü önce tuvalet eğitimi verirsem emzik bıraktırdığım zaman bunun üzüntüsüyle psikolojisiyle tuvalet eğitimim bozulur baştan başlarım diye düşünüyordum.
Bir akrabamız var kreşi var yıllardır. Çocuklar konusunda da illa ki bilgili yani. Dün onunla konuştuk. Kız çocuklarının 28. Ayda tuvalete eğitimine başlaması gerektiğini söyledi. Önce tuvalet sonra emzik dedi emziğin bu esnada benim için bir kurtarıcı olacağını , Daha fazla geç kalırsam zor öğreneceğini bu zamanın geçmemesi gerektiğini söyledi. Tuvaleti tam olarak oturttuktan sonra emzik bıraktırırsın zaten 4 yaşa kadar bıraktırma zamanı var dedi. Bende bunu öğrenince yanlış düşünüyormuşum demek ki diye düşündüm. Artık bu hafta kızımı hazırlıycam önümüzdeki haftada tuvalet eğitimine başlarım diye düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Sizler ne zaman nasıl başladınız eğitime,çocuğunuzu nasıl hazırladınız,neler yaptınız. bana önereceğiniz neler var lütfen bana bir yardımcı olun. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum tuvalet konusu çok hassas ve çok önemli travmatik bir olaya dönüşsün istemiyorum 🙏