Coook gazli bi erkek bebek annesi olarak birkaç onerim olacak gerçekten çok ise yarıyor ve benim ve birçok arkadasimin bebeginin problemini çözdü
1)bağırsak düzenleyici probiyotik(biogaia,nbl drops)-bi 10 gün içinde tamamen etki ediyor,bunlar gaz ilacı değil o yüzden zararı yok düzenleyici sadece,bizim 3.sisemiz bitti 4 aylik oldu bebegim doktor biraz ara verelim dedi cunku fayda etti
2)süt ürünlerini azaltmak,mümkünse sıfıra indirmek(çok gaz yapar) ben bi tereyagi kullandim ama az,onun haricinde sut sifir yogurt yemedim vs
3)günde 1 bardak kimyon çayı içmek(en faydalisi bu madde ama kimyon miktarını yarim çay kasigiylw başlayın derim eğer reflüsü olursa baharat onu tetikler bi gözlemleyin sıkıntı olmazsa ve faydali olursa 1 e cikarsniz)
4)reflu yatağı kullanmak
5)yüzüstü vakit geçirmesini sağlamak(tabi anne baba gozetiminde) böyle gaz daha kolay çıkıyor
6)günde 5 6 sefer bebek yagi ile gaz masajı yapmak
7)ayaklarını sıcak tutmak
8)kendinizi de sıcak tutmanız lazım sizde gaz varsa çocuğa da geciyo
9)nohut,fasulye lahana gibi gaz yapan yiyecekler yememek
10)kiraz çekirdekli kemer olabilir,yastık olabilir bunu gazi oldukça ya da günde 4 5 sefer karnına beline tutmak
11)yattigı yerin bel ve karnına gelen kısmını sıcak tutmak
12)sırtına pat pat in yani sıra dizinizde hafif diklestirip öyle gaz çıkarmak da çok etkili
13)yedikten sonra bi süre dik pozisyonda tutmak hem gaz çıkartmaya yardımcı hem de kusmasini önler
14)mama kullaniyosa sma comfort gazlı bebekler için olan bi mama
15)sling içinde gezince gaz çok daha kolay çıkıyor,dik pozisyonda gaz çıkması cok daha kolay
16)sabırlı olun biliyorum zor hatta bebeğim ağlıyordu ben ağlıyodum zor günlerdi ama keşke biri bana bunları söyleseydi de yapsaydım dene yanıl yaptım buldum hepsini,bi de burada okuduklarım sağ olsun🥰🙏