SeninAnnenBirMelektiYavrm Kızlar merhaba benim bi arkadaşım var 4 yaşında da kızı var. Kızı konuşmuyor doktora götürdüler otizm değil zamanla konuşur demiş. Ama çocuk hala daha emzik emiyor acaba bu konuşmasını engeller mi. Kendisi çok üzülüyor konuşmuyor diye
Lulemom SeninAnnenBirMelektiYavrm emzik etkiler mi bilmiyorum ama eşimin yeğeni okula başlayana kadar doğru düzgün konuşmadı. Ama biz ilgisizlikten olduğunu düşündük. Çünkü annesi de babası da çocukla ilgilenmezlerdi. Kaynanam doktora götürün kaç yaşına geldi bi sorun var demekki dedi ama doktora bile götürmediler. Kaynanam biraz ilgilendi konuştu oyunlar oynadı vs. Derken çocuk çat pat konuşmaya başladı. Şimdi 1. Sınıfa gidiyor normal çocuklar gibi konuşuyor.
Dondurmalikahve SeninAnnenBirMelektiYavrm Konuşsa bile 4 yaşında bi çocuk niye emzik kullanır ki. Diş gelişimini etkiler emzik
maysa-19 SeninAnnenBirMelektiYavrm bizde engelledi.bende çok geç kaldım bıraktırmakta çok pişmanım 2 yasa gelmeden bırakılmalı .
Elfelf475 SeninAnnenBirMelektiYavrm emzik kullanmayıp 5 yaşına konuşmaya başlayan 2 çocuk gördüm ben. Belki biraz emzik tetikliyordur ama tamamen ona suç bulmamalı kız ve erkek vardı komşularımın çocukları çok çok gec konuştular şimdi susmuyorlar 10 yaşlarında varlar 😅
Dilaylaa Benim kızımda iki yaşına kadar emzik kullandı ama kullanırken de cümle kurabiliyordu 🤷 başka sebep olabilecek şeyler varmı? Dört yaş büyük bir yaş.
SeninAnnenBirMelektiYavrm Dilaylaa bilmiyorum ki yani annesi babasi ilgili gibi duruyor başka ne olabilir
SeninAnnenBirMelektiYavrm Lulemom annesi babası ilgili. Tabi evde nasıllar bilemem ama bizim yanımızda baya ilgili yani
SeninAnnenBirMelektiYavrm Dondurmalikahve dün sordum emziğe düşkün heralde diye de bıraktıramadık çok ağladı falan dedi
maysa-19 SeninAnnenBirMelektiYavrm 3 e kadar konuşmasını engelledi.agzinda tutuyordu sürekli konuşunca düştüğü için konuşmuyordu elinle ii diyordu gösteriyordu istediğini bende farkına varamadım normal diye düşündüm hep .ben sürekli gösterdiğini ayağına getirince çocuk konuşmaya gerek görmedi .hemen biraktirdim daha bı hafta dolmadan farketti konuşmasında ilerleme oldu
SeninAnnenBirMelektiYavrm Elfelf475 zaten kendileri böyle düşünmüyorlar da benim aklıma geldi acaba mı dedim kendilerine de birsey demedim
Metesmom SeninAnnenBirMelektiYavrm Etkisi olsa bile emzik tek sebep değil bence. Farklı bir doktora daha gitsin derim ben.
Deletedmom_22 SeninAnnenBirMelektiYavrm emzik dişleri etkilediğini biliyorum duymuştum ama konuşmayı engellermi bilmiyorum 🤷🏻♀️
OncedenGurme SeninAnnenBirMelektiYavrm evet engeller. Eşlik eden başka problemler de olabilir ama emzik de konuşmaya engeldir
SeninAnnenBirMelektiYavrm maysa-19 anladım demekki engelleyebiliyor acaba söylesem mi kendilerinede onların emziğin engelleyecegini düşündüğünü sanmıyorum çünkü
maysa-19 SeninAnnenBirMelektiYavrm doktora gittiyse doktorda demiştir.doktor bana bu çocuk niye konuşsun ağzında emzik her istediği o istemeden ayağına geliyor konuşmak için çaba göstermez böyle demişti
Babybloom SeninAnnenBirMelektiYavrm ili çocuğum var ikisi de 1buöuk yaşına kadar emzik emdi. İkisi de 1 yaşından beri bırbır konuşuyor😁
Bhr28 SeninAnnenBirMelektiYavrm kızımda 2.5 yaşında hala emziği bırakmadı 🤦♀️ Ama konuşmasında bir sorun yok. Anlaşılır bir şekilde cümle kurabiliyor. Konuşmamasında tek etken emzik değildir diye düşünüyorum. Tabi yine de bir doktor ile görüşmekte fayda vardır