birprensannesi0208 Bir tanıdığım için soruyorum hanımlar kız ismi olarak Umay yanına ‘ Öykü ‘ veya ‘ Aden ‘ ismini düşünüyorlar hangisi daha yakışır
deniz-95 birprensannesi0208 bence sadece Aden güzel. İki isimden hoşlanmıyorum. Kendi tercihleri tabii 😂
Deletedmom_23 birprensannesi0208 Açıkçası isimler güzel değil. Umay zaten inancını bilemem tabi de koyması sakıncalı bir isim.
birprensannesi0208 Deletedmom_23 yani anlamı güzel olan isimler i koymada bir sakıcna yok diye biliyorum ben
Deletedmom_23 birprensannesi0208 Maalesef. Herkesin inancına saygı duyarım lakin İslamiyette yaratıcının tek olması, cinsiyetinin olmaması sebebiyle “Umay, Kayra” gibi isimler sakıncalı olarak geçiyor.
Deletedmom_23 birprensannesi0208 İnternette çoğu ismin anlamı yanlış veriliyor. Doğrusuna bakmak isterseniz sözlükleri kullanabilirsiniz. Ben dilbilimciyim. O sebeple Türk mitolojisine ait bazı kavramları biliyorum. Keza meslektaşlarımın hepsi de bilir.
birprensannesi0208 AnneMi_ne teşekkürler 😇 Babası Umay ismini istediğinden Annede yanına kendi istediği ismi koymak istiyor
birprensannesi0208 Deletedmom_23 bilgilendirme için teşekkür ederim bilmiyordum gerçekten öğrenmemiz iyi oldu 😊
MinikPrensesannesii Tatlican öz Türkçe bi isim bereket tanrıçası ve kadın ve çocukları koruyan tanrıça anlamı kızım adı Ülkü umay ❤️