Kuzeybey2209 Ben geçtim aynı yollardan… Öncelikle pedagog değil çocuk psikiyatriye gitmelisiniz. Oğlum 5. Sınıfa gidiyor şimdi ve yaşıtlarından bir farkı yok çok şükür. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğumuz var. Onun için de ilaç kullanıyoruz. Biz 4 yaşındayken tanı aldık. Yani siz bize göre çok daha avantajlısınız. Atipik otizm dendi bize de. Belirtiler benziyordu sizinkine. Göz teması kurmama, ismine seslenince çok az bakma (bazen bakardı çoğu zaman bakmazdı), spontane konuşma gerçekleştiremezdi, takıntıları vardı. Türkiye çapında bir doktor koydu bize tanıyı. Ve ilk söylediği şey ekrandan tamamen uzak tutacaksınız!! Tabii ki tv tablet otizm yapmıyor çocukları. Ama var olan bir durum varsa bunu daha da kötüleştiriyor. Biz özel eğitim uzmanından yardım aldık. Haftada bir özel derse gelirdi. Ben de yanında otururdum sonra onun yaptıklarını uygulardım. Ekranı tamamen kapattık. Ne tv ne tablet. 1. Sınıfın ortalarındaydı galiba televizyonu tekrar açtık. Şu an ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Ben de çok korkmuştum çok üzüldüm ama geçiyor inanın. Tabii ki kolay olmayacak. Ama her kazandığı beceride tattığınız mutluluk paha biçilmez oluyor. Size tavsiyem eğer tanı alırsanız bir özel eğitim uzmanından yardım almanız. Tek başınıza baş edebileceğiniz bir durum olmayacak çünkü. Doktorunuz yalancı otizm demiş ama bunun yalancısı doğrucusu yoktur. Otizm otizmdir. Çok geniş bir spektrumu var. Bir aspergerliyle atipik otizmli çok farklıdır mesela. Atipik otizm bile kendi içinde derece derecedir.