ebruneco1108 Selam herkeze, bugün bebegim tam 7 günlük oldu. Sünnet olarak saci kesilip gramina göre altin veya sadaka vermemiz gerekiyor. Biz sacini kestirmedik ama sadaka versek kac gram nasil bilcez? Bi bebegin saci en fazla kac gram olabilirki?
Artizneararlabazarda ebruneco1108 neden sacını kesmiyorsunuz neden sac kurban ne alaka o zaman anlamadm
birtutamsac ebruneco1108 göz kararı verin. Her bebeğin saçı bir olmuyor ben kızımın saçını kestirmedim Allah niyetimi kabul etsin diyip göz kararı sadakamı vermiştim
birtutamsac Sudee96 tek kişiye özgü değil, gücü olan 7 günlükken bebeğin saçı miktarı gümüş veya altın değerinde ihtiyaç sahibine yardım eder.
Sudee96 birtutamsac olabilir hiç duymadım kurban kesme olayını biliyorum ama saç gramını nasıl hesaplıyoruz benim bebeğim aşırı saçlı doğdu mesela ama nasıl hesaplanır ki
hemsirebianneee ebruneco1108 kurban kesildiğini biliyorum kızsa 1 erkekse 2 adet akika kurbanı kesmek sünnettr. Ama saç konusunda bilgim yok. Arap bir arkadaşım var o çocugunun aaçını 7 yaşına kadar kesmemişti 7 yaşında kesip gramı kadar dedesi çocuga altın vermişti 🤷🏼♀️ Hayalimdeki dede olmuştur hep 😅😅
birtutamsac Sudee96 benim bebeğimde öyleydi ben kesmedim göz kararı Allah kabul etsin dedim verdim, ameller niyetlere göredir 😇
aksam_ ebruneco1108 saç kesmediyseniz onu ayarlayamazsınız akika kesin yeterli. Sonuçta saç sünnet yani farz değil
girl_mother Saçının üstünden bir tutam kesip gönlümden geçen miktara göre sadaka verdim gramıni hesabını yapmanız karışık mevzu
Usraaa ebruneco1108 1 yaşa 1 tıraş yapılır gramazina göre altin şart degil sadaka verilir. Ailemden gördüğüm sac kesilmeden sadaka verilmez
BuzluKahve ebruneco1108 Dini ne kadar zorlaştırıp şüpheye düşüren inanışlar var🙄 Yani insan bebeği için sadaka/kurban neyse sağlığı için niyet eder yapar. Saçın gramı falan 😅 Benim kızım doğduğunda neredeyse omzundaydı saçı, oğlum keldi. Ben ne yapacaktım o zaman?