Rubeyra_Tuncer29 Merhaba arkadaşlar tekrar önerilerinize ihtiyacım var. 13 aylık bebeğimin köpek dişleri dahil bütün dişleri çıktı ama hala çiğnemiyor. Isırıp dili ile yumuşatıp direk yutabileceği şeyleri yiyor ama ne denediysem çiğnemiyor ya dili ile ağzında atıyor ya da kusacak gibi öğürüyor çok tarif denedim eline verdim babasıyla biz de yedik belki bize bakıp yer diye yok eline alıp direk atıyor ne yapacağımı şaşırdım artık küçük bebek değil ki şimdiye kadar çoktan yemesi gerekiyordu yardım edin fikir verin lütfen
Ayazinannesiseyda Rubeyra_Tuncer29 benim oğlum da hoşuma giden şey olursa bir iki kaşık cigniyo diğer türlü direkt yutuyor 😭
Yadee01 Rubeyra_Tuncer29 ah canım benim aynı sorun bizdede var ve artık yoruldum kendihaline bıraktım çorba içiriyorum mecburen karnı doysun diye verdiğim bütün pütürlüleri tükürüyo çiğnemeyi bilmiyo okadar gösteriyorum ağzımı aça aça ama yok yani yapmıyo düzelir inşallah bu araca salatalık bi ara kemiriyodu onuda bıraktı boğazında kalıyo diye ekmek desen koparıp koparıp atıyo 😪😪😪😪 bu arada 14 aylığız
Veratuba Benim kızımda 16 aylık ağzında bekletiyor aylardır çiğnemek istemiyo çok az besleniyo zaten 😣
Rubeyra_Tuncer29 ikinci_yeni ekmeği koparıp çiğnemeden atıyor salatalığın elinde tutmak bile istemiyor atıyor
Rubeyra_Tuncer29 Elif1010 maalesef öyle ama çizgi film açmadan yedirmeye çok çalıştım olmadı artık eşim dayanamadı kendi açtı çocuk aç bırak karnı doysun yeter ki diye
Rubeyra_Tuncer29 Yadee01 biz Pütürlü yiyoruz şehriye çorbasını pirinç çorbasını makarnayı yer ama yutabileceği şekilde yer makarnayı yoğurtla yer mesela direk yutmak için pankek et köfte meyve ya da böyle sert çiğnenmesi gereken hiç bir şeyi yemiyor
Elif1010 Rubeyra_Tuncer29 Bebeğim çiğnenip yutmuyordu bende günde 10 dk yemek yerken açıyordum ne yerse kar diyordum ama baktım ki bir sorun var oyun grubunda öğretmenine sordum daha önceside araştırdım bu bir duyu bütünleme eksikliği ve 2.5 yaşa kadar geçmezse yeme bozukluğu oluşuyor oyun terapisi aldık doktora gitmeden 3 hafta önce çizgi film mi bıraktım zaten aç kalsın yemesin yer 2 ay sadece mama içti o inat etti bende çizgi film açmamaya inat ettim çok şükür düzeldi şuan 19 aylık bende fark ettiğimde 13 aylıktı 15. Ayında gitmiştim doktora
Elifbeyzam Rubeyra_Tuncer29 benim kızımda 16 aylık ikitane azı dişi var ama genede tukuruyor eliyle alıp çıkartıyor ögürüp kusuyor bende artık çok yoruldum çorba tarzı veriyorum ekmek falan doğruyorum ama doyar gibi oldumu onu bile tukuruyor her gün deniyorum biseyler yok yok yemiyor ilgisini cekmiyo elinde ovalayıp yere atıyor
Rubeyra_Tuncer29 Elifbeyzam aynen bizimki de öyle kahvaltı da bile gala cici bebe li karışımı yiyor omlet yaptım peynir filan verdim öğürüp yere attı
Elifbeyzam Rubeyra_Tuncer29 evet ya insanda heves falan kalmıyor sürekli ağlıyorum böyle yapınca üzüntüden hele insanların laflarindan da bıktım
Mihrimahim16 Tavuk etini seviyorsa Kavurup vermeyi denedin mi ? kızım elma armut muz yerken baktım pütürlü olmasına rağmen yutuyor bende tavuk veriyorum çiğniyor
Rubeyra_Tuncer29 Mihrimahim16 tavuğu çok denedim eşim sırf yer Belki diye Yumuşak kırmızı et alıp yapıyor yüzüne bakmadı keşke yesee
Rubeyra_Tuncer29 Elif1010 en doğrusu hiç izlememesi biliyorum çocuk gelişimi de önermiyor ama aç kalmasın diye dayanamadım kaç gün uğraştım şarkı söyleyerek oyun oynayarak uçak geliyorlar filan 2 3 Kaşık Zar zor yedi Allah annelere yardım etsin gerçekte çok zor her aşaması
Elifcinargul Bir yerde okumuştum yemeği diline değilde dişlerinin üzerine koymak gerekiyormuş. Dişlerinin üzerine gelince direk çiğneme refleksi oluşurmuş, diline koyunca yutma refleksi oluştuğundan kusma hissi yada boğulma hissi yaşadığı için sevmiyorlarmış