Bes22 Kızlar bebeğim 5 aylık yaklaşık 1 ay sonra ek gıdaya geçecek. İlk ne verdiniz nasıl verdiniz 😍 ne süreyle ,hangi ayda vs yardım eder misiniz
Deletedmom_71 Bes22 doktor tavsiyesi ile 5. Ayda başladık biz. Yoğurt ile başlayıp havuç patates kabak elma şeklinde ilerledim
Miraaa123 Bes22 ben ilk yoğurt ile başladım 3 gün kuralı ile gittim 1 inci gün çay kaşığı 2 inci gün tatlı 3 üncü gün yemek kaşığı kadar tadım yaptırdım.. bu kuralla tadımlar bitene kadar devam ettim patates havuç kabak haslayarak verdim
Linaensar Bes22 ilk 3 gün havuç püresi sonraki 3 gün kabak sonraki 3 gün patets püresi sonra çorba yaptım bunlardan . Sonra meyvelere geçtim böyle karışık yaptım ben şimdi MaşaAllah herşeyi yiyor 4 buçuk aylıkken başladım ben ek gıdaya doktor önerisi ile
Bes22 Deletedmom_71 Miraaa123 Tubaayaz77 çok teşekkür ederim kızlar ne yoğurdu peki . ama bizim alerji olabilir daha test yapmadık yapacaz belki yoğurt veremeyebilirim . 3 gün kuralı nasıl oluyor tam olarak? 3 gün verip bekliyor muyuz alerji var mı diye
Sogancik Miraaa123 benim kız ağzını açmıyor ya. Saklabanlik yapıyoruz ağzını açınca veriyoruz atıyor geri ağlayarak 😥 2-3 gün boyunca ağzı açık gezdi ağzında bı şey olduğunu sanıyor garibim. Nasıl alışacak hiç bilmiyorum. 1 hafta oldu hiçbir şeyi mi sevmez . Damlalarda bile ağzını açmıyor artik. Siz nasıl alistirdiniz acaba
Tubaayaz77 Yoğurt ile başladım üç gün kuralına uyarak buharda sebze pişirip püre olara verdim çok ezmedim pütürlü verdim her zamn
Miraaa123 Bes22 yoğurdu ben kendim yoğurt yapma makinası almıştım yapıp veriyordum evet zaten 3 gün kuralını takip et tadımmyapınca alerjisi olursa vücutta belli ediyor kızarıklık olsun kendini belli eder o zaman onu vermeyi bırakırsın
Bes22 Miraaa123 hı teşekkür ederim. Peki ne sıklıkta ek gıda vermeliyim mesela 3 gün bitti sonra başka gıda tekrar 3 bitti yine başka bir gıda mi yani sürekli vermeli miyim
Miraaa123 Bes22 instagram kullanıyorsanız bir sayfa öneriyim hiç kafanız karışmaz ben o sayfa sayesinde çok kolay geçirdim
Miraaa123 Bes22 https://instagram.com/birmuhendisbirpediatrist?igshid=YmMyMTA2M2Y= bu sayfa resimlerden 88. Yada 89 galiba o aralarda liste var bakın çok işe yarıyor
Linaensar Bes22 kilosu iyiydi atak döneminde biraz zayıflamıştı doktor ek gıdaya başla belirtiler varsa dedi bende başladım şuan 6 aylık hiçbişey seçmiyor kuzum MaşaAllah
Tubaayaz77 Yalnız azar azar vermeye özen gösterin yarım çay bardağını geçirmeyin ilk üç gün kuralında doyumluk değil tadımlık olucak ne verirseniz
Mavisimbenim Bes22 İnstagram da doktoranneninblogu var bakabilirsin örnek menüsü var bende ona bakarak kendim oluşturdum bana bayağı bi fikir olmuştu