Senaelif1 Bebeğim 3 ayı bitirdi bu ay sadece 200 Gr almış doktor takip edelim az almış dedi mama başlamak istemiyorum tavsiyeleriniz nelerdir meme de huzursuz oluyor uykusu var diye mi oluyor ya da gerçekten sütüm mü yetersiz anlamıyorum 😑
iremyaman Senaelif1 benim de bebeğimin kilo alımı azdı sürüm yetmemeye başlamıştı mama meme yaptım işe yaradı gibi bence de mamadan kaçmayın gerekirse verin
Sebusebu Senaelif1 ilk 3 ay en fazla kilo alınan dönem. 4. Aya geldiğinde dogum kilosunu 2 ye katlamıs olması gerekiyor. 200 gram az. En az 500 gram almalı günde 4-5 kez margarim ağırlıgımda bez değiştirmen gerekiyor. Sağmayı denedin mi? Ne kadar geliyor sütün. Ben o dönemde aksamları 2 kere 60 ml mama veriyordum rahat uyuyordu aç kalmasın yazık
Yoruldum Senaelif1 mama başlamaya doktorunuz karar vermeli ve mama kötü bir şey değil bebeğiniz anne sütü ile bu aylarda alması gereken gelişimi alamıyorsa karşı olmayın böyle .
Bebegimm1 Senaelif1 sutunuzun yetip yetmedigini kilodan anlarsiniz.doktorda soylemis az aldigini. eğer açsa mama verin bebeginizi kendiniz gibi dusunun karni açsa doyurun onun doymasi huzurlu olmasi insani daha çok mutlu eder.bir yandan sutunuzu artirmak için uğrasirsiniz sutunuz eskisi gibi oldugunda mamayi azaltirsiniz. şuan açsa mama verin mamadan sonra keyfi yerindeyse anlarsiniz aç olup olmadigini.mama kötü bir şey değil