Busraaa333 Evde kavanoz kapakları var mı varsa eğer iç kısımlarına bakın kesici tarafları açık değil içe gömülüyse oturtun mama sandalyesine verin eline bak nasıl eğlenir tak tak sesler yere atar bakar arkasından sende toplarsın aaa düştü felan hem dil gelişimi içinde bunlar birer kelime ileriki aylaraa “düştü” mesela tabi siz yanında olun. Keşif kutusu hazırlayın mesela evdeki kaşıklardan olabilir benim kızımın çok ilgisini çekmişti. İçine büyük metal yemek kaşığı, tatlı kaşığı, çay kaşığı koymuştum tutma kısmı değişik şekilli renkli olanlar da ilgi çeker, tahta kaşıklar, silikon kaşık, kendi mama kaşıkları evde bulunan tüm kaşıklar tabi delici kesici zarar verici olmayanlar ve oynarken yanında bulunun kutuya koyup verin önüne bak nasıl heyecanla içinden çıkarır döker bakar ağzına kesin alır keşfetmesini izin verin her bir değişik kaşığın farklı yapısı metali alınca soğuk bir his oluşturur onda tahta kaşık farklı denesin yüz ifadeleri değişir hep 💕 keşif kutusunu renkler içinde yapabilirsin haftalık bir kutu hazırlayabilirsin mesela kırmızı olan tüm nesneleri doldur kutuya oyuncak, mutfakta ona zarar vermeyecek kırmızı eşyalar varsa ya da ev içinde varsa akla gelen herşeyi koy kutuya o kadar ilgilerini çekiyor ki sende yanında otur önce kendi keşfetsin biraz oyalansın sonra ne koyduysan anlat işte kırmızı çorap bu senin çorabın, a bak burada kırmızı tarak bu benim tarağım annenin tarağı, kırmızı oyuncak gibisinden anlatın bunlar hem kaliteli zaman geçirmeye hem çocuğun merak duygusunu uyandırmaya hem de dil gelişimine katkı sağlar hepsini kaydediyor beyinleri sık sık tekrar edin sürekli konuşun anlatın herşeyi 💕