Busradoga Bayanlar yoğurt vermeye başladım kendim yaptım ama biraz ekşi oldu ekşi olmaması için önerileri alabilir miyimmm??
Balkizlarim Busradoga dışarıda çok bekletmeyin mayalanirken. Çok az şeker atabilirsiniz arzuya göre ben kullanmıyorum ama ekşi olmuyor ✨
Ebru-isil Busradoga ne kadar süte ne kadar maya koyuyorsunuz bir de 6-7 saatten fazla bekletmeyin. Ben 1 litre süte 1 tatlı kaşığı maya koyarım hiç ekşi olmaz bir de mayalanırken çok dısarda beklerse ekşi olur ya da kullandığınız maya eski maya ise de. Fırında ağzı açık şekilde mayalarım ben
Damlali Busradoga dışarıda fazla bekletme kuzum mide mayalarken içine koyacagin yoğurda birazcık tuz ve şeker koy karıştır öyle sütun içine karıştır o zaman eksi olmuyor
curly_mom Busradoga yorumlara baktım, doğru şeyler yazmışşlar.. Bunlara ek olarak sütün sıcaklığı da önemli çok sıcakken mayalarsan ekşi oluyor.. Serçe parmağını süte batırdığında 7 8 sn dayanacak kadar sıcaklıkta olmalı 🍀
Busradoga Ebru-isil ben küçğk kavanozlara mayalıyorum bebeğime 1 dolu çay kaşığı koymuştum daha az koyayım bir dahakine mayayı bakalım nasıl olacak
Ebru-isil Kuzeyinko 220 lik küçük kavanozlar var. sütü kaynattığım tencerede mayayı süte karıştırıyorum sonra o sütü kavanozlara döküp fırında mayalıyorum
Pericikk Busradoga önemli olan kullandığınız maya. Mayanız ekşiyse yoğurtta ekşi olur. Marketlerde toz şeklinde probiyotik mayalar oluyor onunla yaparsanız tatlı olur hemde faydalı
Linva Mayayı çok koymak da ekşi yapar diye biliyorum. Ben biraz tuz biraz şeker atarım, komşudan duymuştum. Gayet tatlı oluyor.