Pupis
Benim kızım 16 aylık
En son saydığımda ,Tam olarak bilinçli 23 kelimesi vardı , hiç tv izlemedi , sürekli şarkı dinler kitap okuruz hergün mutlaka, sürekli konuşurum , hemen hemen hergün yaşıtları ve genelde yaşıtından büyük 4-5 yaş çocuklarla 9-10 yaş çocuklarla oyun oynuyor . Parka vakit oldukça götürüyorum onun harici binada çocuk çok zaten aşağı iniyoruz . Herşeyi beraber yapıyoruz. Hemen hemen her nesneyi, araçlar, organlarını , hayvanları biliyor, hayvan seslerini taklit eder. Anne gel , baba aç gibi cümlesi var Şimdilik böyle gidiyor bizde . Her çocuk farklı tabiki , ama ben hiç çocuk gözüyle bakmadım , kirlisini çamaşırlığa, temiz çoraplarını çekmeceye koymasını bilir, eve girince ayakkabıları çıkarıp ayakkabılığa koymasını bilir. Hiç engellemedim hepsini oyun gibi öğrettim diyince yapıyor şükür . Sürekli herşeyi beraber yapıyoruz, yemeği temizliği . 1 yaşında gelişim testi yapmıştım motor becerileri ileri seviye çıkmıştı , sanırım hiç bir şeyine yardım etmediğim için kendi öğrendi , kasları gelişti, gerçekten desteklemem gereken yerde destekledim. Bir yere tırmanırken yardım etmedim , sadece ilk başta tarif ediyorum nasıl sandalyeye çıkması gerektiğini , elimi dizine hafif bastırıyorum mesela, o dizine bastırarak çıkmayı hemen kavrıyor zaten, şimdi kendi sandalyeye çıkar oturur iner, çok pratik herşeye çok şükür 😊 böyle olması da işime gelmiyor değil tabiki , ona uğraş verince kendi işlerimi de bakıyorum hızlıca , sonra hep oyun oynamakla vakit geçiriyoruz ☺️